Ανοδικά ο κύκλος εργασιών της ΕΘΝΑΚ

Ανοδικά ο κύκλος εργασιών της ΕΘΝΑΚ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 13,8 εκατ. ευρώ έναντι 11,6 εκατ. ευρώ το 2002 διαμορφώθηκε κατά το περασμένο έτος ο κύκλος εργασιών της Εθνικής Αξιοποιήσεως Ακινήτων και Εκμεταλλεύσεως Γενικών Αποθηκών (ΕΘΝΑΚ). Τα προ φόρων κέρδη, στα οποία περιλαμβάνονται και έσοδα ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από πώληση ακινήτου, ανήλθαν σε 10,8 εκατ. ευρώ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 7 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 3229/2004, η εταιρεία προέβη σε αποτίμηση της αξίας των παγίων της (γήπεδα, κτίρια και εγκαταστάσεις) στην εύλογη αξία τους και προέκυψε υπεραξία ύψους 48,4 εκατ. ευρώ.

Το Δ.Σ. της ΕΘΝΑΚ στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων πρότεινε τη διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ έναντι 0,01 ευρώ της προηγούμενης χρήσης και την κεφαλαιοποίηση της παραπάνω υπεραξίας μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου 0,9 εκατ. ευρώ με αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,5 ευρώ σε 1 ευρώ, συμπληρώνοντας τη διαφορά από το υπέρ το άρτιο αποθεματικό. Επίσης, σε αναπροσαρμογή της αξίας των γηπέδων τους προέβησαν και οι εταιρείες του Ομίλου Διόνυσος Α.Ε. και Πρότυπος Κτηματική Τουριστική Α.Ε., συνολικού ύψους 182,9 εκατ. ευρώ. Ετσι η συνολική υπεραξία των παγίων του ομίλου διαμορφώθηκε σε 231,3 εκατ. ευρώ. Μετά ταύτα, η καθαρή λογιστική θέση της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 322,4 εκατ. ευρώ και του ομίλου σε 274,3 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή