Parmalat: αποδέκτης προμήθειας πρώην στέλεχος της Bank of America

Parmalat: αποδέκτης προμήθειας πρώην στέλεχος της Bank of America

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώην ανώτατο στέλεχος της Bank of America Corp., ο ιταλικής καταγωγής Λούκα Σάλα, παραδέχθηκε ενώπιον Ιταλού εισαγγελέα ότι ήταν ο αποδέκτης «προμήθειας», αξίας 27 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο του ευρύτερου σκανδάλου λογιστικών ατασθαλιών στον ιταλικό κολοσσό Parmalat. O κ. Σάλα, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να επιστρέψει «το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων», ήταν ο επικεφαλής του τμήματος χρηματοδοτήσεων μεγάλων επιχειρήσεων της Bank of America στην Ιταλία. Από τη θέση αυτή, είχε παραιτηθεί πέρυσι αναλαμβάνοντας αμέσως μετά καθήκοντα συμβούλου στην Parmalat. Μέχρι πρότινος, ο κ. Σάλα υποστήριζε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η τράπεζα είχαν πέσει θύματα απάτης από τον πελάτη τους, αλλά η ομολογία του αποδεικνύει αυτό το οποίο υποπτεύονται οι εισαγγελικές αρχές στην Ιταλία: από το… άρμεγμα της Parmalat ωφελήθηκαν πολύ περισσότερα άτομα από τον ιδρυτή και μέχρι πρότινος επικεφαλής της Καλίστο Τάντζι και από τα μέλη της οικογενείας του.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας όταν στελέχη της αμερικανικής τράπεζας ανακοίνωσαν ότι μία απόδειξη, περί καταθέσεών της αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Bank of America, ήταν πλαστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή