H χαμένη τουριστική άνοιξη…

H χαμένη τουριστική άνοιξη…

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H άνθηση του τουρισμού που όλοι περίμεναν για το έτος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων αποδεικνύεται μύθος. Οι επαγγελματίες του κλάδου προετοιμάζονται πλέον για ένα τουριστικό έτος δύο ταχυτήτων. Στην πρώτη θα βρίσκονται τα ξενοδοχεία της Αττικής και των πόλεων όπου διοργανώνονται αγώνες και στη δεύτερη η υπόλοιπη, μεγαλύτερη «τουριστική» περιφέρεια που δεν φαίνεται ότι θα επωφεληθεί, καθώς πλήττεται από άλλους φθηνότερους τουριστικούς προορισμούς.

Ηδη οι πρώτοι κακοί οιωνοί για τον ελληνικό προορισμό με ακυρώσεις πτήσεων μετριάζουν την αισιοδοξία που υπήρχε σε κυβερνητικούς κύκλους λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ξενοδόχων έχει υπογράψει συμβόλαια με ξένους τουριστικούς οργανισμούς σε τιμές ίδιες με τις περυσινές. Υψηλότερες τιμές στα συμβόλαια έχουν επιτύχει κατά κύριο λόγο μόνο οι ξενοδόχοι που έχουν προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των μονάδων τους ή έχουν εμπλουτίσει το προϊόν τους με πρόσθετες παροχές, όπως κέντρα θαλασσοθεραπείας κ.λπ.

Η καθυστερημένη προβολή, διεθνώς, της Ελλάδας ως της χώρας που διοργανώνει τους Αγώνες είναι γεγονός, αλλά σημειώνεται ότι δεν είναι το μοναδικό μεγάλο αθλητικό γεγονός στην Ευρώπη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία το τελευταίο εικοσαήμερο του Ιουνίου. Εκτιμάται ότι πολλοί Ευρωπαίοι που συμμετέχουν οι χώρες τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα συνδυάσουν τις διακοπές τους στην Πορτογαλία με την παρακολούθηση των αγώνων.

Η ουσία του τουριστικού προβλήματος, που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται ούτε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ότι η χώρα έχει καταστεί ακριβή σε σχέση με προορισμούς όπως το Μαρόκο και η Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα δεν διαθέτει τις εγκαταστάσεις (γήπεδα γκολφ, αθλητικά προπονητικά κέντρα, μεγάλα συνεδριακά κέντρα) προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή