ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Plus Hellas: 30 εκατ. ευρώ για αποθηκευτικούς χώρους

Την πραγματοποίηση επένδυσης 30 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη αποθηκευτικών χώρων 40.000 τ.μ. στη ΒΙΠΕ της Σίνδου Θεσσαλονίκης δρομολογεί η Plus Hellas, θυγατρική της γερμανικής αλυσίδας λιανεμπορίου Plus. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο των μελετών και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η ανάθεση της κατασκευής του σε τεχνική εταιρεία. H Plus Hellas σχεδιάζει δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά εκπτωτικών σούπερ μάρκετ και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση των κατάλληλων χώρων για την ανάπτυξη του δικτύου της το οποίο δεν θα περιοριστεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση Prodexpo 2004 στις 7 – 8 Οκτωβρίου

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 5ο συνέδριο-έκθεση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα Prodexpo 2004. Στη διήμερη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχειο «Atheneum Intercontinental», θα μετάσχουν ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Π. Δούκας, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά και πληθώρα στελεχών του κλάδου ανάπτυξης και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στη διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα συζητηθούν οι τάσεις και προοπτικές της αγοράς ακινήτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η θέση της ελληνικής αγοράς στο διεθνές σκηνικό αλλά και οι τάσεις που διαμορφώνονται από τα μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα και τους πολυχώρους ψυχαγωγίας. Οι εργασίες της Παρασκευής είναι αφιερωμένες στο μεγάλο θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και στα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία στον κλάδο των ακινήτων.

Επεκτείνεται στην αγορά της Βουλγαρίας η Βetanet

Στην αγορά της Βουλγαρίας επεκτείνει τις δραστηριότητές της η Betanet μετά την υπογραφή συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας με την τοπική κατασκευαστική εταιρεία Stroy-Consult. Το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο εταιρειών θα επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στον κλάδο των προκατασκευών, αλλά αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα εξειδικευμένα και λοιπά έργα σε ολόκληρη τη Βουλγαρία. H αγορά ακινήτων της γειτονικής χώρας διαγράφει τα τελευταία χρόνια διαρκώς ανοδική πορεία με τη ζήτηση, τόσο για κατοικίες όσο και εμπορικά ακίνητα, να ενισχύεται διαρκώς. Οι θετικές εξελίξεις έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων και μικρότερων ελληνικών εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων, που βολιδοσκοπούν την αγορά και αναζητούν ευκαιρίες εισόδου, κυρίως μέσω κοινοπραξιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή