ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισε η δίκη των «17» για τη φούσκα της Σοφοκλέους

Ξεκίνησε χθες και αναμένεται να συνεχισθεί την Τρίτη, ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, η δίκη 17 προέδρων και βασικών μετόχων εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στη φούσκα της Σοφοκλέους την περίοδο του 1999. Και αυτή η υπόθεση κατέληξε έπειτα από πολύμηνη ανάκριση στην απαγγελία πλημμεληματικής κατηγορίας για το αδίκημα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, σε βάρος των Γιώργου Μπατατούδη πρόεδρου και κύριου μέτοχου των εταιρειών «ΙΝΤΕΡΣΑΤ» και «ΕΡΓΑΣ», Σπυρίδωνος Τασόγλου, κύριου μέτοχου της «ΤΑΣΟΓΛΟΥ-DΕLΟΝGΗΙ», Ηλία Τσοτάκου χρηματιστή, Παναγιώτη Πανούση, πρόεδρου και βασικού μετόχου της «ATTIKAT», Κωνσταντίνου Στέγκου, Στέγκου Χρυσής και Στέγκου Στυλιανής μετόχων της «ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ», Ηλία Μπογδάνου προέδρου της ACTIVE Επενδυτικής, Κωνσταντίνου Αρνόκουρου, Γεώργιου Σταθόπουλου, Βλάσιου Κωνσταντάκη, Αθανάσιου Λιάγκου, Στέργιου Σταμουλά, Γεώργιου Χαρίτου. Οι παραπάνω κατηγορούνται για παράβαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για χειραγώγηση τιμών των μετοχών, παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως επίσης και για άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Μάρτιο του 1999 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με σκοπό την αθέμιτη ωφέλεια οι κατηγορούμενοι μεταχειρίστηκαν επιτήδεια μέσα για την παραπλάνηση του κοινού χάριν επηρεασμού του Χρηματιστηρίου, σκοπεύντας τον προσπορισμό αθέμιτης περιουσιακής ωφέλειας, διέσπειραν ψευδείς ανακοινώσεις προς τους αρμόδιους υπαλλήλους του X.A. προκαλώντας πλάνη σε αυτούς περί των πραγματικών τιμών διεξαγωγής των συναλλαγών, προέβησαν σε πωλήσεις πακέτων μετοχών των εταιρειών σε τιμές ανά μετοχή σημαντικά κατώτερες από τις ανακοινωθείσες στο επενδυτικό κοινό από τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου. H υπόθεση επρόκειτο να ξεκινήσει χθες το πρωί, αλλά λόγω του πλήθους των κατηγορουμένων και χωροταξικού προβλήματος που δημιουργήθηκε, οι δικαστές εκφώνησαν το κατηγορητήριο και διέκοψαν τη διαδικασία για την Τρίτη προκειμένου… να βρεθεί αίθουσα!!

Η αρτοβιομηχανία Κατσέλης απορροφά τη Cibus

Την κατά 100% θυγατρική της εταιρεία Cibus θα απορροφήσει η αρτοβιομηχανία «Υιοι X. Κατσέλης ABEE», συγχώνευση απ' την οποία, όπως δηλώνει, θα δημιουργηθούν σημαντικές υπεραξίες. H Cibus είναι εταιρεία παραγωγής και διάθεσης άρτου και αρτοσκευασμάτων με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης. Την τρέχουσα χρήση οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 4.692.499,70 ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 425.346,62 ευρώ. Ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού και κατάρτισης σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης έχει ορισθεί η 31/10/2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή