ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δασκαλόπουλος: Κίνδυνος πολιτικής αβεβαιότητας ενόψει ευρωεκλογών

Για κίνδυνο πολιτικής αβεβαιότητας ενόψει των ευρωεκλογών έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, ενώ παρενέβη και στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τονίζοντας την ανάγκη η Δικαιοσύνη να προχωρήσει όσο απαιτείται. Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αθήνα της προέδρου της ευρωπαϊκής οργάνωσης των εργοδοτών (Business Europe), Εμμα Μαρσεγκάγκλια, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε συγκεκριμένα ότι με βάση το γεγονός πως το 2014 είναι έτος εκλογών, αναπόφευκτα υπάρχει και ένας βαθμός πολιτικής αβεβαιότητας. «Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν ότι τα σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα και η θετική οικονομική πορεία της χώρας θα ήταν εξασφαλισμένα αν επικρατούσε αυξημένη πολιτική βεβαιότητα στη χώρα».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με το Τ.Τ. ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι «στη διαδικασία της θετικής αλλαγής που βλέπουμε στον τόπο μας χρειαζόμαστε και μια Δικαιοσύνη που να βλέπει, να ψάχνει και να μη φοβάται. Θα φανεί αντάξια των ευθυνών της αν προχωρήσει όσο μακριά χρειάζεται και όσο βαθιά απαιτείται», πρόσθεσε.

Και για την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς το 2014, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι σημασία δεν έχει αν το ποσοστό θα είναι λίγο θετικό ή λίγο αρνητικό, αλλά η βελτίωση που καταγράφεται.

Μεταρρυθμίσεις

Η επικεφαλής της Business Europe ανέφερε από την πλευρά της ότι βασική προϋπόθεση για επενδύσεις αποτελεί το σταθερό φορολογικό πλαίσιο σε βάθος 5-7 ετών τουλάχιστον, ενώ τόνισε ότι στον βαθμό που οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο ρυθμός εφαρμογής τους θα επιταχύνεται.

Η κ. Μαρσεγκάγκλια συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και κατέθεσε υπόμνημα με έξι προτάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, ενόψει της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.