Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας. Ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο κ. Σιούφας είπε χαρακτηριστικά ότι το επίδομα θέρμανσης εξετάζεται όπως εξετάζονται όλα. Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, δήλωσε για το ίδιο θέμα ο κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Ο κ. Σιούφας γνωστοποίησε, δε, ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα πρόταση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου στο προσεχές Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της E.E. O υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι όταν η πετρελαϊκή κρίση ήταν στην αρχή και ηπιότερη, είχε προτείνει στο Συμβούλιο, στο Ecofin αλλά και στο Συμβούλιο Ενέργειας τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών. Πρόταση η οποία, ωστόσο, δεν υιοθετήθηκε. Να σημειωθεί ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης που θα αρχίσει να διατίθεται από τον Οκτώβριο μπορεί να ξεπεράσει τα 60 λεπτά το λίτρο, ενώ πέρυσι κυμαινόταν μεταξύ 46-48 λεπτών το λίτρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή