Σε διαπραγμάτευση η τεχνολογική αναβάθμιση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σε διαπραγμάτευση η τεχνολογική αναβάθμιση της Εθνικής Ασφαλιστικής

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής να λάβει τις αποφάσεις της για τη μηχανογράφηση της εταιρείας και την τύχη του προγράμματος Alis, ένα έργο που παρά τον υψηλό προϋπολογισμό του, μέσα από διαδοχικές αναθεωρήσεις της αρχικής σύμβασης, ουδέποτε λειτούργησε αποτελεσματικά και σε πλήρη μορφή. H διοίκηση της εταιρείας έχοντας πλέον σαφή εικόνα των κενών που εμφανίζει το έργο, μέσα από τη λεπτομερή gap ανάλυση του προγράμματος Alis που προηγήθηκε, αναμένει την αξιολόγηση των προτάσεων της FIS, της εταιρείας πώλησης λογισμικού που είχε αναλάβει να υλοποιήσει το έργο.

Σημειώνεται ότι το έργο της τεχνολογικής αναβάθμισης της εταιρείας κόστισε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας κατά τέσσερις φορές το αρχικό του κόστος, χωρίς ωστόσο ποτέ να λειτουργήσει σε πλήρη μορφή για τους κλάδους που είχε συμφωνηθεί, ενώ ακόμα και ο κλάδος πυρός που λειτουργεί υποστηριζόμενος από το πρόγραμμα Alis, παρουσιάζει πλήθος προβλημάτων. Οι προτάσεις της FIS θα αφορούν τον προσδιορισμό του τελικού κόστους που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του έργου και τον καθορισμό συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και θα αξιολογηθούν στη συνέχεια, προκειμένου να αποφασιστεί κατά πόσον η Εθνική Ασφαλιστική θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την εταιρεία FIS. Σε διαφορετική περίπτωση και στον βαθμό που κριθεί ότι οι σχετικές προτάσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρείας, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής δηλώνει έτοιμη να προωθήσει άλλες λύσεις, οι οποίες έχουν ήδη αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί «ένα από τα δυσκολότερα έργα της τελευταίας δεκαετίας για την εταιρεία», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής κ. Αν. Παγώνης.

Η τεχνολογική αναβάθμιση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί ένα κρίσιμο στοίχημα για τη διοίκηση της εταιρείας, που μένει να κερδηθεί και εντάσσεται στον συνολικότερο εκσυγχρονισμό της προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος. Στο πλαίσιο της επίτευξης των παραγωγικών στόχων του προγράμματος, η εταιρεία επιδιώκει την κινητοποίηση του δικτύου πωλήσεων, το οποίο, όπως σημειώνεται, αποτελεί το ισχυρό της χαρτί και θα πρέπει να αξιοποιηθεί παράλληλα με την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του bankassurance. Σημαντικά είναι τα οφέλη που προσδοκώνται σε επίπεδο λειτουργικής αναδιάρθρωσης από τη μετεγκατάσταση της εταιρείας στο νέο κτίριο της οδού Συγγρού, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. H συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στις νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να απαλλάξει την εταιρεία από περιττό λειτουργικό κόστος, να βοηθήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και να ενισχύσει τις δομές λειτουργίας της και εν τέλει την παραγωγικότητά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή