Από το 2006 η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα

Από το 2006 η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενιαίο μισθολόγιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2006, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών κ.κ. Γ. Αλογοσκούφη και Πρ. Παυλόπουλο. Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν μετά την ΔΕΘ, ενώ ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου δήλωσε μετά τη χθεσινή συνάντηση ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια του προϋπολογισμού, προκειμένου να καλυφθούν οι εισοδηματικές απώλειες από τον πληθωρισμό. Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, στη χθεσινή συνάντηση, όπως δήλωσε μετά το πέρας της ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Παπασπύρος, προέβαλε το αίτημα για 1.200 ευρώ κατώτατο μισθό σε περιβάλλον ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης.

Ο ίδιος ζήτησε διορθωτικό ποσό 2% για εφέτος, ενώ στάθηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του κινήτρου απόδοσης στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αφού όπως είπε θα προκύψουν μεγαλύτερες κρατήσεις.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης έκανε δηλώσεις και τόνισε μεταξύ άλλων: «Δύο πράγματα είναι δεδομένα. Οτι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που παρέχει ο προϋπολογισμός και οι δεσμεύσεις μας από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, και για την εισοδηματική πολιτική για να καλύψουμε τις απώλειες του πληθωρισμού, αλλά και για να γίνει ένα πρώτο και σημαντικό βήμα στην ενσωμάτωση επιδομάτων προκειμένου να έχουμε ένα ενιαίο μισθολόγιο. Διότι, οι μεγάλες μισθολογικές ανισότητες που υπάρχουν και στο στενό δημόσιο τομέα -έχουμε και σχέσεις πολλές φορές ένα προς δύο μεταξύ των μισθών δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία- είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπισθεί. Βεβαίως, θα χρειασθεί χρόνος, επειδή η εξίσωση ποτέ δεν μπορεί να γίνει προς τα κάτω αλλά πρέπει να γίνει προς τα πάνω, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν.»

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κατά τη σημερινή συζήτηση διαπιστώθηκε η επιβεβαίωση της δεδηλωμένης πρόθεσης η έναρξη του μισθολογίου να τοποθετηθεί στις αρχές του 2006. Και να έχουμε δώσει μέχρι τότε όχι μόνο δείγματα γραφής για την εφαρμογή, αλλά και το βάθος του χρόνου στον οποίο αυτό το μισθολόγιο θα ολοκληρωθεί πάντοτε σύμφωνα και με τα δημοσιονομικά μεγέθη, τα οποία διαμορφώνονται.»

Αλογοσκούφης με ΕΣΕΕ

Ο υπουργός Οικονομίας συναντήθηκε χθες και με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). O πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Δ. Αρμενάκης ζήτησε μείωση της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και ενίσχυση των προσπαθειών για περιστολή της φοροδιαφυγής. Προανήγγειλε επίσης αυξήσεις σε πολλά προϊόντα από τη νέα χρονιά, γεγονός το οποίο συνέδεσε με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή