«Ποινή» 13 εκατ. για αλχημείες πινακίδων…

«Ποινή» 13 εκατ. για αλχημείες πινακίδων…

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ από την κοινοτική ενίσχυση για την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων χάνει η Ελλάδα με χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επικαλείται αφ’ ενός παρατυπίες στον ακριβή υπολογισμό των επιλέξιμων, για κοινοτική ενίσχυση, τμημάτων του όλου έργου, αφ’ ετέρου εξίσου παράτυπη… αιδημοσύνη σε ό,τι αφορά την ενημέρωση του κοινού για το ίδιο το γεγονός της συγχρηματοδότησης του έργου από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, το κονδύλιο ανέρχεται σε 12,78 εκατομμύρια ευρώ επί συνολικής κοινοτικής συνεισφοράς 250 εκατομμυρίων. Κατά κύριο λόγο αφορά, όπως προαναφέρθηκε, την εσφαλμένη καταγραφή δαπανών ως επιλέξιμων για συγχρηματοδότηση.

Ομως σημαντική παράλειψη ήταν και η τοποθέτηση πινακίδων, σε εμφανή σημεία, που να αναφέρουν το γεγονός ότι «το έργο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε» από την E.E., όπως συμβαίνει με όλα τα δημόσια έργα που έχουν τύχει τέτοιας μεταχείρισης. Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι πινακίδες αυτές αποτελούν σημαντικότατη άσκηση δημοσίων σχέσεων, καθώς αποτελούν ίσως την πλέον ορατή απόδειξη των ωφελειών που απορρέουν από την ένταξη μιας χώρας στην Ενωση. Πλην όμως σε ελέγχους που διενήργησε η Επιτροπή, διεπιστώθη ότι, άγνωστον γιατί, οι σχετικές πινακίδες ουδόλως εμφανείς είναι στο αεροδρόμιο και ως εκ τούτου η «ενημέρωση» των πολιτών για την κοινοτική συγχρηματοδότηση κρίθηκε ανεπαρκής. Αυτό, από κοινού με το σφάλμα στην κατανομή των δαπανών οδήγησε στην επιβολή της επιστροφής των κονδυλίων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή