«Ηλεκτρονικό δημόσιο» με έργα 97 εκατ. ευρώ

«Ηλεκτρονικό δημόσιο» με έργα 97 εκατ. ευρώ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα προσφέρονται σε πολίτες όταν συναλλάσονται με δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, στοχεύουν 113 έργα πληροφορικής που εντάσσονται στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. H έκδοση αρκετών πιστοποιητικών, η κατάθεση αιτήσεων από τους πολίτες, αλλά και η παροχή πληροφόρησης από το δημόσιο θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του Διαδικτύου, ώστε να αποφεύγονται οι ουρές στα γραφεία υπουργείων, νομαρχιών, δήμων ή άλλων οργανισμών όπως τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χθες, ο ειδικός γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας Βασ. Ασημακόπουλος, υπέγραψε τη χρηματοδότηση των 113 νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 97 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και θα προσφέρουν περισσότερες από 40 χρήσιμες υπηρεσίες για τους πολίτες. Εκτιμάται ότι μέσω των συγκεκριμένων υπηρεσιών θα γίνουν αντιληπτά τα οφέλη της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου, η διείσδυση του οποίου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας. Επιπλέον, τα έργα αποτελούν και μοχλό πίεσης προς ορισμένους φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι δεν προωθούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη υστέρηση στους ρυθμούς απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή