ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσβάστακτο το κόστος ενοικίασης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Μπορεί στην Ελλάδα η αγορά των ενοικίων να διανύει περίοδο κάμψης, αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το κόστος ενοικίασης παραμένει δυσβάστακτο σε σύγκριση με τα ελληνικά δεδομένα, όπου το μέσο ενοίκιο κινείται γύρω στα 7,5 ευρώ/τ.μ. Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ακινήτων της Γαλλίας (FNAIM) το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι είναι οι ακριβότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε ό,τι αφορά τη μίσθωση κατοικίας. Στο Λονδίνο τα μισθώματα φθάνουν έως και τα 35 ευρώ/τ.μ. για κατοικίες στο κέντρο της πόλης, στη Ρώμη 21,7 ευρώ/τ.μ. και στο Παρίσι 19,8 ευρώ/τ.μ. Ακριβή θεωρείται και η Μαδρίτη, με τα ενοίκια να φθάνουν έως και 16 ευρώ/τ.μ., ενώ σαφώς φθηνότερες είναι η Στοκχόλμη, το Αμστερνταμ και οι Βρυξέλλες, με το αντίστοιχο κόστος να τοποθετείται στα 9,9, 9,7 και 7,9 ευρώ/τ.μ. μισθώματα κατά 50% χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτά του Παρισιού.

Το «City Link» θα στεγάσει γυμναστήριο 3.000 τ.μ.

Η λειτουργία του πολυκαταστήματος «Attica» αποτέλεσε το πρώτο στάδιο λειτουργίας του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου «City Link». Το επόμενο βήμα τονώνει τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα με την έναρξη λειτουργίας του γυμναστηρίου «Holmes Place» που θα καλύπτει επιφάνεια 3.000 τ.μ. αποτελώντας το μεγαλύτερο γυμναστήριο της πόλης. Το γυμναστήριο του City Link θα περιλαμβάνει εσωτερική πισίνα με τζακούζι και χαμάμ, πολυτελές Spa και αίθουσες για ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης και χορού. Δικαίωμα χρήσης του γυμναστηρίου θα έχουν μόνο τα μέλη, ενώ η μηνιαία συνδρομή τιμάται στα 90 ευρώ.

Ετοιμάζονται γραφειακοί χώροι 40.000 τ.μ. κατά μήκος της Εθνικής

Περίπου 40.000 τ.μ. γραφειακών χώρων πρόκειται να προσφερθούν προς διάθεση κατά μήκος της εθνικής οδού μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες, απόρροια της έντονης κατασκευαστικής δραστηριότητας που παρατηρείται, αλλά και της ικανοποιητικής ζήτησης που καταγράφεται παρά τα δεδομένα προβλήματα προσβασιμότητας της εθνικής. Το κομμάτι που εμφανίζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο από πλευράς κατασκευαστών όσο και μισθωτών εκτείνεται από τη Μεταμόρφωση μέχρι τον Αγιο Στέφανο. Το ύψος των μισθωμάτων κινείται μεταξύ 12,5 και 14,5 ευρώ/τ.μ. εμφανίζοντας σταθερότητα, ενώ η προσφορά μεγάλων επιφανειών σε λογικό κόστος, δείχνει να εξυπηρετεί άριστα τα σχέδια αρκετών επιχειρήσεων σε μια περίοδο που ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς γραφείων είναι η μετεγκατάσταση σε φθηνότερα και πολλές φορές ποιοτικότερα γραφεία με παράλληλη συγκέντρωση του συνόλου των δραστηριοτήτων υπό μία στέγη. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, αυτήν την περίοδο τουλάχιστον 15.000 τ.μ. γραφείων είναι έτοιμα προς διάθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή