Στις χρηματοδοτήσεις του Γ΄ ΚΠΣ ο τομέας παροχής υπηρεσιών

Στις χρηματοδοτήσεις του Γ΄ ΚΠΣ ο τομέας παροχής υπηρεσιών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το εμπόριο, για πρώτη φορά στις χρηματοδοτήσεις του Γ΄ ΚΠΣ εντάσσεται ο τομέας της παροχής υπηρεσιών, το 94% των επιχειρήσεων του οποίου απασχολεί μέχρι 10 άτομα.

Μικρές επιχειρήσεις

Σειρά επαγγελμάτων θα τύχουν επιχορήγησης μέσω της δράσης «Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών», που χθες παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. H δράση καλύπτει ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων, από το σύνολο των κλάδων παροχής υπηρεσιών.

Απευθύνεται σε υφιστάμενες πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται για την υλοποίηση ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του χώρου, όπου ασκείται η δραστηριότητά τους ή / και στον τεχνολογικό, οργανωτικό κ.λπ. εκσυγχρονισμό τους.

«Πιστεύουμε», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας, «ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων προς τις οποίες απευθύνεται για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και βεβαίως της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν προς όφελος όλων». Εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου, επισημαίνοντας ότι αυτή θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού συστήματος έτσι ώστε να εξασφαλισθεί πλήρης διαφάνεια.

Το κατώτατο όριο προϋπολογισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδίου είναι 25.000 ευρώ, το δε ανώτατο 100.000 ευρώ και μπορεί να αφορά τόσο την προμήθεια παγίων όσο και άυλες δαπάνες. Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται μεταξύ 45% και 55%, ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης της επιχείρησης.

Η ποσοστιαία κατανομή του προϋπολογισμού ανά περιφέρεια είναι προκαθορισμένη και το συνολικό ποσοστό διαθέσιμων πόρων εκτός Αττικής φθάνει το 81%. H προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων λήγει στις 14 Οκτωβρίου 2005.

Επαγγέλματα

Μεταξύ των επαγγελμάτων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, είναι υδραυλικοί, συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια καυσίμων (για εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αποθεμάτων καυσίμων που εμποδίζει τη νοθεία και το λαθρεμπόριο), φαρμακεία, επιχειρήσεις κέτερινγκ, λογιστικά – φορολογικά γραφεία, φωτογραφεία, πρακτορεία ειδήσεων, μεταφράσεις, καθαρισμός κτιρίων κ.λπ.

Κατα τη χθεσινή παρουσίαση του νέου προγράμματος του Ανάπτυξης, ο υφυπουργός κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ανέφερε ότι ο τομέας των υπηρεσιών, στον οποίο αναπτύσσονται μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι επιχειρηματίες, «μπορεί πραγματικά να πρωτοστατήσει και να κάνει και πρωταθλητισμό».

Ο ειδικός γραμματέας για την ανταγωνιστικότητα κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος εκτίμησε ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθούν θα ανέλθει σε 2.500-3.000 περίπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή