Ανησυχία στους παραγωγούς για τις τιμές του ελαιολάδου

Ανησυχία στους παραγωγούς για τις τιμές του ελαιολάδου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμός επικρατεί για την πορεία των λιανικών τιμών του ελαιολάδου καθώς εκτιμάται ότι η τιμή παραγωγού θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Εκτιμήσεις μερίδας του κλάδου αναφέρουν ότι η τιμή παραγωγού θα αυξηθεί στα επίπεδα των 3,20 ευρώ/κιλό έναντι 2,80 ευρώ πέρυσι, διότι παρά τις προβλέψεις για αύξηση της εγχώριας παραγωγής, άλλες ελαιοπαραγωγοί χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι εταιρειών τυποποίησης ελαιολάδου έχουν ενημερώσει το υπ. Ανάπτυξης για την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, αυξημένες τιμές παραγωγού.

Στη χθεσινή συνάντηση πάντως εκπροσώπων του κλάδου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου, το θέμα των τιμών δεν συζητήθηκε. Οπως δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου, τη συνάντηση απασχόλησε η ανάπτυξη του κλάδου, η ενίσχυση της εξαγωγικής του δραστηριότητας, αλλά και η ανάληψη δέσμης μέτρων για το 2006 που έχει ανακηρυχθεί έτος ελαιολάδου. Πρόσθεσε επίσης ότι η συνάντηση εντάσσεται στον κύκλο των επαφών που έχει ανοίξει το Ανάπτυξης στην κατεύθυνση ενίσχυσης παραγωγικών τομέων και της εξωστρέφειάς τους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ κ. Γρ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι η συζήτηση εστιάσθηκε σε βασικά ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα στις εξαγωγές και την παράνομη διακίνηση ελαιολάδου σε 17κιλους τενεκέδες. Σημειώνεται ότι η πώληση χύμα ελαιολάδου σε αυτήν τη συσκευασία έχει απαγορευθεί με κοινοτικό κανονισμό και στόχο την προστασία του κοινού από τη νοθεία. O κ. Γ. Ηλιάδης, εμπορικός διευθυντής της Ενωσης Πεζών, δήλωσε ότι η τιμή παραγωγού διαμορφώνεται μεταξύ 3,15-3,20 ευρώ/κιλό έναντι 2,80 ευρώ πέρυσι, εκτιμώντας ότι αναπόφευκτα η αύξηση αυτή θα μετακυλισθεί και στις λιανικές τιμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή