Αύξηση στην πληρότητα εμφάνισαν τα αθηναϊκά ξενοδοχεία τον Ιούλιο

Αύξηση στην πληρότητα εμφάνισαν τα αθηναϊκά ξενοδοχεία τον Ιούλιο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση παρουσίασε η πληρότητα των αθηναϊκών ξενοδοχείων τον φετινό Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι που ήταν και προολυμπιακός, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής.

Μεγαλύτερη αύξηση στις πληρότητες εμφανίζουν τα ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων. H εξέλιξη αυτή κρίνεται ελπιδοφόρα για τον αθηναϊκό τουρισμό που τα τελευταία χρόνια, παρά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ακολουθούσε καθοδική πορεία. Τα τελευταία στοιχεία ουσιαστικά δείχνουν ότι και ο αθηναϊκός τουρισμός ακολουθεί τη γενικότερη ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού τη φετινή περίοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η θετική κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στον ελληνικό τουρισμό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο δημιουργικού προβληματισμού και αρχή μελετημένης δράσης, αν θέλουμε να δούμε τα επόμενα χρόνια την τουριστική οικονομία της χώρας σε μια σταθερά ανοδική πορεία. Οπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, η αύξηση της τουριστικής κίνησης τη φετινή περίοδο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να οδηγήσει σε εφησυχασμό και στη θεώρηση ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον τουρισμό μας. Και συνεχίζει: «Οι γενικές υποδομές μας (αεροδρόμια, οδικά δίκτυα, λιμένες κ.λπ.) και οι παρεχόμενες υπηρεσίες (καθαριότητα, σήμανση κ.λπ.) εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να είναι κατώτερες των προσδοκιών των επισκεπτών μας. H μειωμένη ανταγωνιστικότητα παραμένει βασικό πρόβλημα του ελληνικού τουρισμού, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με ρεαλιστική στοχοθέτηση και τολμηρές δράσεις». Επίσης, ο ΣΕΤΕ υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε εναρμόνιση δράσεων, κάτω από ένα στρατηγικό σχέδιο που θα εκπορεύεται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και θα συντονίζει τις δράσεις των συναρμόδιων υπουργείων (ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών, Πολιτισμού), καθώς και τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις.

Ο ρόλος των τελευταίων στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος είναι ιδιαίτερα σημαντικός,  δυστυχώς όμως και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων, εξακολουθούν να αποτελούν ένα χώρο με πολλές αδυναμίες και ελλείψεις μέσων και γνώσης, πράγμα που τις οδηγεί συχνά σε αντιτουριστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή