Εξι αφιερώματα στην 70ή Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης

Εξι αφιερώματα στην 70ή Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τον ρόλο του Διεθνούς Περιφερειακού Εκθεσιακού Κέντρου επιχειρεί να αποδώσει στη Θεσσαλονίκη η επετειακή 70ή Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής το βράδυ της Παρασκευής στις 8 το βράδυ. Με το σύνθημα «O γύρος του κόσμου σε 10 ημέρες», το εκθεσιακό κέντρο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό το πρωί του Σαββάτου και επί ένα δεκαήμερο ένα πλούσιο πρόγραμμα επιχειρηματικών και πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων θα δώσει την ευκαιρία για επιχειρηματικές συναντήσεις και για ψυχαγωγία.

Εξι εκθεσιακά αφιερώματα αποτελούν τον κορμό της φετινής διοργάνωσης, ενώ 1.070 εκθέτες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις εγκαταστάσεις του κέντρου, συνολικού εμβαδού 44.000 τ.μ. Στους ανακαινισμένους χώρους και τα ανανεωμένα περίπτερα που εξωραΐστηκαν φέτος με κονδύλια από το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, συμμετέχουν 833 άμεσοι και 237 έμμεσοι εκθέτες εκ των οποίων οι ξένοι προέρχονται από 28 χώρες. Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές αυξήθηκαν φέτος σε 21 έναντι 13 το 2004 και προέρχονται από Αίγυπτο, Αρμενία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Ισραήλ, Ινδία, Ινδονησία, Κύπρο, Ουγγαρία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία-Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Συρία, Τουρκία.

Στο επιχειρηματικό πεδίο επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτελούν το 1ο Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο της ΔΕΘ (14-16 Σεπτεμβρίου), που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ΟΠΕ υπό την αιγίδα του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, το νέο εκθεσιακό αφιέρωμα GLOBAL EXCHANCE, όπου Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συσφίξουν τις επιχειρηματικές τους σχέσεις, το Expopartenariat (προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις) και η εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος ΒΟSS.

Εξι εκθεσιακά αφιερώματα περιλαμβάνει η επετειακή διοργάνωση, ενώ σημαντικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις επιχειρούν να προσελκύσουν περισσότερους από 300.000 επισκέπτες και κυρίως νέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή