Απελευθέρωση ναύλων και στο λιμάνι του Πειραιά

Απελευθέρωση ναύλων και στο λιμάνι του Πειραιά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό βήμα προς την πλήρη εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ακτοπλοΐα (νόμος 2932/2001) με τον κοινοτικό Κανονισμό 3577/1992 επιχειρεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (YEN) με την απόφαση του κ. Κεφαλογιάννη να απελευθερωθούν οι ναύλοι της οικονομικής θέσης και από το λιμάνι του Πειραιά. H συγκεκριμένη απόφαση, που ακολουθεί προηγούμενη με την οποία είχαν απελευθερωθεί οι ναύλοι από τα λιμάνια του Λαυρίου, της Ραφήνας της Ελευσίνας και της Κύμης, αφορά τους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούνται τουλάχιστον δυο διαφορετικές εταιρείες και αυτούς όπου παρατηρείται μεγάλος όγκος επιβατών και οχημάτων. Οπως ανέφερε χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας η απελευθέρωση των ναύλων, όπου είχε γίνει, αντιμετωπίσθηκε θετικά από την αγορά και μάλιστα υπήρξαν και «περιπτώσεις όπου σημειώθηκε ακόμη και μείωση της τιμής με παράλληλη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες». Μια δεύτερη ενδιαφέρουσα εξέλιξη για τον χώρο της ακτοπλοΐας ήταν η αναφορά του κ. Κεφαλογιάννη ότι υιοθετείται πλήρως το Πρωτόκολλο της Στοκχόλμης, το οποίο ανάγει στην εφαρμογή αυστηρότερων προδιαγραφών ασφαλείας στα πλοία της ακτοπλοΐας ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που τα πλοία, κυρίως μέσης και μεγάλης ηλικίας, προσαρμοσθούν στα προβλεπόμενα από το Πρωτόκολλο της Στοκχόλης τότε, πρακτικά, θα μπορούν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα ανεξάρτητα από την ηλικία τους… Ωστόσο, στο συγκεκριμένο σημείο ο υπουργός κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι «η ίδια η αγορά έχει θέσει εκτός, πλοία που δεν παρέχουν τα επίπεδα ασφάλειας και υπηρεσιών που ζητάει σήμερα ο επιβάτης».

Χάρτα δικαιωμάτων επιβατών

Κατά τον κ. Κεφαλογιάννης θα θεσπισθεί χάρτα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας προκειμένου να γνωρίζουν οι επιβάτες τι δικαιούνται, αλλά και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα στα πλοία.

Στο πλαίσιο άσκησης πολιτικής ενίσχυσης των κατοίκων των μικρών νησιών ανακοινώθηκε από τον κ. Κεφαλογιάννη ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Αιγαίου εξετάζεται η εφαρμογή προγράμματος δωρεάν εισιτηρίων για τους κατοίκους της λεγόμενης «άγονης γραμμής» σε συνάρτηση με την καθιέρωση δέσμης μέτρων για την επαρκή κάλυψη των γραμμών αυτών με πλοία τα οποία θα πληρούν όλα τα ποιοτικά κριτήρια που θα προβλέπονται από τους σχετικούς διαγωνισμούς.

Το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης, κατά τον υπουργό, στοχεύει πέραν των άλλων και στην οικονομική τόνωση των μικρών νησιών.

Οσον αφορά τις συμβάσεις για την κάλυψη των νησιών της λεγόμενης «άγονης γραμμής» θα είναι πλέον πενταετούς διάρκειας, αντί ενός έτους που ήταν μέχρι σήμερα, με στόχο να δρομολογηθούν νέα πλοία με υψηλά στάνταρ ασφάλειας και παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

«Η ναυπήγηση νέων πλοίων για τη άγονη γραμμή θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το δάνειο των 3 δισ. ευρώ που συνήφθη προσφάτως με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και υπό την προϋπόθεση ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον είτε από τοπικούς φορείς είτε από ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις», είπε ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή