ΣΗΜΕΡΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακαδημαϊκή «πυραμίδα» 15 εκ. ευρώ

Στα… εφαρμοσμένα οικονομικά στράφηκε πενηνταοκτάχρονος λέκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ από περίπου 300 ανυποψίαστους πολίτες, στους οποίους υποσχόταν υψηλές αποδόσεις, μέσω παραχρηματιστηρίου το οποίο μάλιστα διαφήμιζε στην ιστοσελίδα του. O Κώστας Χριστόπουλος παρουσιαζόταν ως στέλεχος της SAXO bank (εταιρεία χρηματιστηριακών συναλλαγών μέσω του διαδικτύου με έδρα την Κοπεγχάγη). Στην αρχή απέδιδε αποδόσεις 3%-5% το μήνα, από το 2003 σταμάτησε επικαλούμενος φορολογικούς ελέγχους στην εταιρεία της οποίας ωστόσο ήταν απλός πελάτης. Είχε συστήσει μάλιστα 5 off shore εταιρείες στη Μάγχη όπου και κατέθετε τα χρήματα που εξασφάλιζε από τα θύματά του. H υπόθεση, που έχει ερευνήσει η ΥΠ.Ε.Ε., παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ενώ ο λέκτορας έχει εξαφανιστεί.

Ανακουφιστική κάμψη πετρελαίου

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι τιμές του πετρελαίου, όταν τα επίσημα στοιχεία έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης συρρίκνωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ μετά τον τυφώνα «Κατρίνα». Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού διαμορφωνόταν το απόγευμα στα 64,25 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως και στα 63,10. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent κατέγραφε πτώση, στα 62,73 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή