Φθηνότερες οι συνδέσεις ADSL του OTE

Φθηνότερες οι συνδέσεις ADSL του OTE

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ντόμινο μειώσεων στο κόστος των ευρυζωνικών συνδέσεων, που προσφέρουν ταχεία και μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο, οδηγούν οι ανακοινώσεις του OTE για περιορισμό των παγίων στο ADSL μέχρι και κατά 49%. Μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη διοίκηση του οργανισμού από καταναλωτές, αλλά και την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του OTE Παν. Βουρλούμης ανακοίνωσε χθες στη Θεσσαλονίκη ότι τα πάγια των συνδέσεων ADSL μειώνονται σημαντικά από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το κόστος του ADSL στην Ελλάδα ήταν το υψηλότερο στην Ευρώπη και θεωρείται μία από τις κύριες αιτίες για τη σημαντική υστέρηση που παρατηρείται στη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων. Το κόστος για μια ευρυζωνική σύνδεση, με ταχύτητα 1 Mpbs, ήταν 16 φορές υψηλότερο σε σύγκριση με χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, κλπ. Με τα νέα πάγια, οι διαφορές περιορίζονται, αλλά παραμένουν ανοικτά ζητήματα που αφορούν την ποιότητα των σχετικών υπηρεσιών. O κ. Βουρλούμης υποστήριξε, πάντως, χθες ότι η ενίσχυση των ευρυζωνικών συνδέσεων αποτελεί κύρια προτεραιότητα του OTE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή