Τετάρτη η απόφαση παραπομπής της Ελλάδας για την Ολυμπιακή

Τετάρτη η απόφαση παραπομπής της Ελλάδας για την Ολυμπιακή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραπομπή της Ελλάδας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα όσα προφανώς παράτυπα συνέβησαν κατά την προ διετίας διχοτόμηση της Ολυμπιακής σε «παλαιά Ολυμπιακή» και «Ολυμπιακές Αερογραμμές», αναμένεται να κινήσει την ερχομένη Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τακτική συνεδρίαση της Ολομέλειας ή Κολλεγίου των Επιτρόπων.

Με την απόφαση της ερχόμενης Τετάρτης, που όπως όλα δείχνουν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη, θα κινηθεί η διαδίκασία δίωξης της χώρας για την παροχή στην Ολυμπιακή κρυφών και φανερών, αλλά πάντα παράνομων μορφών κρατικής επιχορήγησης που συνολικά ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Μόνο το κεφάλαιο που διατέθηκε στις «Αερογραμμές» το 2003 ανέρχεται σε περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε περίπου 350 εκατομμύρια ανέρχονται οι άπειρες άλλες μορφές έμμεσης επιδότησής τους από το κράτος και, εν τέλει, τον φορολογούμενο, μέσω της μη είσπραξης φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, της μη απόδωσης από την εταιρεία των εισπράξεών της από το «Σπατόσημο» που επιβαρύνει τα εισιτήρια των επιβατών κ.ο.κ. Το κράτος, οφείλει με άλλα λόγια να… βρει στα ταμεία της εταιρείας περί το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, καθώς διαφορετικά θα κινδυνεύσει να δικασθεί, να καταδικασθεί και να καταβάλει το ίδιο πλέον, ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο πρόστιμο.

Κάτι τέτοιο είναι φυσικά αδύνατον να συμβεί και, όπως είναι φανερό, με την κίνηση αυτή της Επιτροπής, η οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, έχει επιδείξει μεγάλη ελαστικότητα και… υπομονή σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή, τίθενται πλέον αμείλικτα διλήμματα που φθάνουν μέχρι την ίδια την ύπαρξη της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή