Υπουργική απόφαση για επέκταση χρήσης φυσικού αερίου

Υπουργική απόφαση για επέκταση χρήσης φυσικού αερίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποχρεωτική σύνδεση των δημόσιων κτιρίων της χώρας με το δίκτυο του φυσικού αερίου, προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της σταδιακής απεξάρτησης της χώρας από το πετρέλαιο.

Απόφαση

Η σχετική απόφαση πάρθηκε από το υπουργικό συμβούλιο στις 2 Αυγούστου 2005 έπειτα από εισήγηση του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, ενώ χθες ο ίδιος και οι υπουργοί Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση για την άμεση υλοποίηση του σχεδίου επέκτασης της χρήσης του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με αυτή, όλα τα κτίρια του δημοσίου τομέα (ιδιόκτητα ή μισθωμένα) που βρίσκονται στις περιοχές που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου θα πρέπει υποχρεωτικά να συνδεθούν με αυτό μέχρι τις 30 Απριλίου 2006.

Επέκταση

Η απόφαση αφορά τα κτίρια που βρίσκονται στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης. H κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει επίσης την επέκταση της εγκατάστασης πυκνωτών στα δημόσια κτίρια όλης της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των νησιών, για την ενίσχυση της αξιοπιστίας το ηλεκτρικού συστήματος.

Το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο στα κτίρια του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα των περιοχών Φθιώτιδας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου και είχε άμεσο αποτέλεσμα στην ενίσχυση της ευστάθειας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας το θέρος του 2005.

Υλοποίηση

Η υλοποίηση των παραπάνω μέτρων θα συντονίζεται κεντρικά από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκο Στεφάνου, ενώ ο συντονισμός και η ευθύνη για τα κτίρια στέγασης των υπηρεσιών κάθε υπουργείου θα ασκείται από τον γενικό γραμματέα του αντίστοιχου υπουργείου με απόφαση του αρμόδιου υπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή