Επενδυτική… μακαριότητα στις ευρυζωνικές υπηρεσίες

Επενδυτική… μακαριότητα στις ευρυζωνικές υπηρεσίες

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τα όσα βαρύγδουπα αναφέρονταν σε απαντητική επιστολή του OTE προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτών για τις υψηλές τιμές των ευρυζωνικών συνδέσεων, η διοίκηση του OTE έσπευσε να προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις στα σχετικά πάγια (ADSL). Τώρα που οι τιμές του ADSL αρχίζουν να εκλογικεύονται (αν και παραμένουν σχετικά μακριά από την υπόλοιπη Ευρώπη) είναι καιρός να διευρυνθεί η συζήτηση που έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό, με βάση την οποία η ενίσχυση της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ζήτημα τιμολογιακής πολιτικής, αλλά και θεσμικής παρέμβασης και επενδύσεων από πλευράς δημόσιων οργανισμών και ιδιωτών.

Η ευρυζωνικότητα, δηλαδή η μόνιμη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο, έχει αναχθεί σε θεμέλιο λίθο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα, αλλά η χώρα μας παραμένει ουραγός, με την απόσταση να διευρύνεται. Στις περισσότερες χώρες της Ενωσης, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επενδύουν σε νέες τεχνολογίες ενσύρματης ή ασύρματης μετάδοσης δεδομένων, όπως η νέα γενιά του ADSL που προσφέρει πολλαπλάσιες ταχύτητες ή το WiMAX για ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις. Προκειμένου να ενισχύσουν τη διείσδυση του Διαδικτύου και των ευρυζωνικών συνδέσεων, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναπτύσσουν υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικώς, περιορίζοντας το κόστος των δημοσίων υπηρεσιών και την ταλαιπωρία των πολιτών. H Ελλάδα εξακολουθεί να κινείται με ρυθμούς χελώνας καθώς -παρά τις φιλότιμές προσπάθειες των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών- τα έργα για την τεχνολογική αναβάθμιση του Δημοσίου καθυστερούν επί σειρά ετών. Την ίδια στιγμή στο εξωτερικό, μέσω των ευρυζωνικών συνδέσεων ανοίγουν νέες αγορές, όπως η ενοικίαση βίντεο μέσω Διαδικτύου (Video On Demand) και η μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη να δημιουργήσει τηλεοπτικό σταθμό που θα μεταδίδει τις συνεδριάσεις του μέσω Διαδικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή