Ιντερνετ: συνδέσεις ακριβές και με ταχύτητες… αραμπά

Ιντερνετ: συνδέσεις ακριβές και με ταχύτητες… αραμπά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μακροχρόνια δέσμευση του ΟΤΕ, με προμηθευτές του, πληρώνουν οι καταναλωτές με την ακριβή και αργή σύνδεση Ιντερνετ αλλά και η ελληνική οικονομία συνολικά, με τεχνολογική καθυστέρηση.

Οι συνδέσεις Ιντερνετ στην Ελλάδα είναι σε αργές ταχύτητες και παραμένουν οι ακριβότερες στην Ευρώπη, παρά τη μείωση τιμών που έσπευσε να εξαγγείλει ο ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη προχθές και τις ανάλογες ανακοινώσεις άλλων παρόχων. Την ώρα που χώρες λιγότερο ανεπτυγμένες από την Ελλάδα προχωρούσαν στην τεχνολογία ADSL, ο ΟΤΕ πωλούσε ξεπερασμένη τεχνολογία προκειμένου να εξαντληθούν τα αποθέματα των προμηθευτών της! Γι’ αυτό η μόνιμη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι φθηνότερη και ταχύτερη στην Αίγυπτο απ’ ό,τι στην Ελλάδα της Ευρωζώνης.

Η ευρυζωνικότητα, δηλαδή η μόνιμη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο, έχει αναχθεί σε θεμέλιο λίθο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα, αλλά η χώρα μας παραμένει ουραγός, με την απόσταση να διευρύνεται. Στις περισσότερες χώρες της Ενωσης, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επενδύουν σε νέες τεχνολογίες ενσύρματης ή ασύρματης μετάδοσης δεδομένων, όπως η νέα γενιά του ADSL που προσφέρει πολλαπλάσιες ταχύτητες ή το WiMAX για ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή