EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνική Τράπεζα: δυναμική επέκταση στα Βαλκάνια

Εξόρμηση στα Βαλκάνια θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου. O επικεφαλής της Εθνικής θα επισκεφτεί τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία επισκέψεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής επιδίωξης της ETE για την ενίσχυση της θέσης της στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η Εθνική έχει προεπιλεγεί από τη ρουμανική κυβέρνηση μαζί με άλλες οκτώ τράπεζες -μεταξύ αυτών και η EFG Eurobank Ergasias- για τη διεκδίκηση της Casa de Economil si Concemnatiuni, της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της χώρας. Σημειώνεται ότι η Εθνική έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την Banca Comerciala Romana που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με μερίδιο αγοράς 26%. Κύρια επιδίωξη των επαφών που θα πραγματοποιήσει ο κ. Αράπογλου είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων ενίσχυσης του δικτύου της τράπεζας -τόσο μέσω εξαγορών όσο και αυτόνομης ανάπτυξης- δίνοντας βαρύτητα κυρίως στη Ρουμανία και στη Σερβία. Στρατηγική επιλογή της διοίκησης της Εθνικής είναι η δυναμική επέκταση της παρουσίας της στην περιοχή της Βαλκανικής με στόχο να καταστεί ισχυρή περιφερειακή τραπεζική δύναμη. Για τη χρηματοδότηση της προσπάθειας αυτής προωθείται η απελευθέρωση πολύτιμων πόρων από μη τραπεζικές δραστηριότητες (όπως η πώληση του πακέτου μετοχών της τσιμεντοβιομηχανίας Ηρακλής), αλλά και από αγορές όπου η ETE δεν διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όπως είναι οι ΗΠΑ (πώληση Atlantic Βank).

Κατάληψη στην «Κεράνης»

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι την κατάληψη στο καπνεργοστάσιο του «Κεράνη», η οποία έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς εδώ και τρεις μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα. Οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία έχουν περιέλθει σε απόγνωση, όπως λένε οι ίδιοι, καθώς το αίτημά τους να πληρωθούν δεν έχει βρει ανταπόκριση. Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την «Κεράνης ABEE». Στο πλευρό των εργαζόμενων της καπνοβιομηχανίας βρίσκεται και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.

Εντατικοί έλεγχοι στα κυλικεία

Τη διεξαγωγή εντατικών ελέγχων στα κυλικεία των σχολείων τόσο σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των προσφερόμενων ειδών διατροφής, όσο και σε θέματα τιμών των ειδών που διακινούνται ζητεί από τις νομαρχίες το υπουργείο Ανάπτυξης. Στη σχετική εγκύκλιο τονίζεται ότι: «με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και με σκοπό τη διασφάλιση του σχολικού πληθυσμού της χώρας, κρίνουμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε την ανάγκη διενέργειας ελέγχων σε είδη διατροφής σε κυλικεία σχολείων, καθώς και σε κυλικεία κοντά σε αυτά της περιοχής ευθύνης σας.

Οι έλεγχοι πρέπει να εστιάσουν, αφ’ ενός σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των προσφερόμενων ειδών διατροφής, και αφ’ ετέρου σε θέματα τιμών».

Ανακλήσεις αυτοκινήτων – δικύκλων

Ανακλήσεων συνέχεια σε αυτοκίνητα και δίκυκλα. O Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Αθ. Σκορδάς γνωστοποίησε χθες ότι είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Toyota-Hilux (4X4), δικύκλων Suzuki (AN 400 και AN 650 Burgman) και δικύκλων Nipponia (Elegance 125). Ειδικότερα, σε ορισμένα φορτηγά τύπου Hilux, παραγωγής Απριλίου 1988 – Ιουνίου 1996, εφοδιασμένα με υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, είναι πιθανό να παρουσιασθεί ρωγμή λόγω κόπωσης του μετάλλου στη συνδετική ράβδο του συστήματος διεύθυνσης. Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία σχετική περίπτωση ατυχήματος. H Toyota Hellas έχει ενημερώσει σχετικά τους κατόχους 4.572 φορτηγών αυτοκινήτων Hilux. H Σφακιανάκης AEBE ανακαλεί ορισμένο αριθμό δικύκλων Suzuki (AN 400 και AN 650 Burgman), παραγωγής 2003 και 2004, διότι παρατηρήθηκε δυσλειτουργία του κεντρικού διακόπτη με πιθανό αποτέλεσμα το στιγμιαίο σβήσιμο των φώτων ή τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα. Οι κάτοχοι του εν λόγω μοντέλου έχουν ενημερωθεί με προσωπικές επιστολές. Τέλος, η εταιρεία Νιππόνια Ευρώπης ΕΠΕ ενημέρωσε ότι ανακαλεί τα δίκυκλα Nipponia (Elegance 125).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή