Επιμένουν οι «μνηστήρες» της O.A. παρά το βέβαιο πρόστιμο Κομισιόν

Επιμένουν οι «μνηστήρες» της O.A. παρά το βέβαιο πρόστιμο Κομισιόν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασαφές αλλά και επισφαλές παραμένει το μέλλον της Ολυμπιακής, για το οποίο η μοναδική βεβαιότητα είναι η καταδικαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή χαρακτηρίζει ασύμβατες με το κοινοτικό δίκαιο όλες τις κρατικές επιδοτήσεις από το 1994, με συνέπεια το ποσό που πρέπει να επιστρέψει η εταιρεία στο Δημόσιο να φθάνει το αστρονομικό ποσό του ενός δισ. ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι θα υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση, σύμφωνα με την οποία το ποσό αυτό θα ζητείται από τους «αποδέκτες» των κρατικών ενισχύσεων και όχι από κάθε διάδοχο της εταιρείας ή ανάδοχο κάποιου έργου.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι τα δύο επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται για την εξαγορά της πολύπαθης εταιρείας και συμμετέχουν στην ύστατη, όπως χαρακτηρίζεται, προσπάθεια ιδιωτικοποίησης επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους, ανεξάρτητα από την έκβαση της ευρωπαϊκής υπόθεσης.

Χθες, στο υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συνδικαλιστές προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά το προσωπικό της εταιρείας, χωρίς να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή