Εταιρική κουλτούρα, κατάρτιση, καινοτομία

Εταιρική κουλτούρα, κατάρτιση, καινοτομία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις κατευθύνσεις της Λισσαβώνας κινείται το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, το οποίο παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Η «K» παρουσιάζει τους τρεις βασικούς άξονες του Προγράμματος, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση του εισοδήματος και της απασχόλησης. To Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία εταιρικής κουλτούρας, ενώ προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση της σημασίας του ανθρώπινου δυναμικού και της συνεχούς κατάρτισης. Επίσης, η προσοχή εστιάζεται στην ανάπτυξη και την εισαγωγή τεχνολογίας και καινοτομίας.

Οι στόχοι του Προγράμματος θα επιτευχθούν μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και μέσω προσέλκυσης επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Στο οικονομικό επιτελείου υπογραμμίζουν ότι ισχυρή δόση μεταρρυθμίσεων θα ενσωματώνει και ο προϋπολογισμός του 2006, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται εντός των πρώτων ημερών του Οκτωβρίου στη Βουλή.

Για την Ελλάδα η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, στο μεταολυμπιακό σκηνικό, αποκτά κεφαλαιώδη σημασία, καθώς πρέπει να συνδυαστούν με επίπονες προσπάθειες για ανάκτηση του χαμένου εδάφους στα δημόσια οικονομικά.

Εξάλλου, η υστέρηση της Ελλάδας σε όλους τους δείκτες μέτρησης της ανταγωνιστικότητας, είναι γεγονός το οποίο προβάλλεται στις συρρικνωμένες εξαγωγές της χώρας. Το άνοιγμα των αγορών παραμένει ακόμα στην Ελλάδα το μέγιστο ζητούμενο, που αν και επικροτείται ως θεωρητική κατεύθυνση, συμβαίνει να υπονομεύεται στην πράξη.

Οι κατευθύνσεις της Λισσαβώνας δίνουν τον τόνο επ’ αυτού και ταυτόχρονα δείχνουν τον δρόμο που απομένει μέχρι η Γηραιά Ηπειρος να φθάσει τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή