«Θύμα των αγορών» δηλώνει ο αρχιτέκτονας της πυραμίδας

«Θύμα των αγορών» δηλώνει ο αρχιτέκτονας της πυραμίδας

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως θύμα των αγορών εμφανίσθηκε στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) ο Οικονομολόγος Κωνσταντίνος Χριστόπουλος που απέσπασε χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες. Ο «money Co-λέκτωρ» παρουσιάσθηκε αυτοβούλως στην ΥΠΕΕ μαζί με τον δικηγόρο του και για έξι ώρες κατέθετε για τις πράξεις του. Δήλωσε δε ότι πίστευε στον ευατό και με την εμπειρία που είχε αποκτήσει ως οικονομολόγος και καθηγητής θα μπορούσε να εξασφαλίσει για τους πελάτες του υψηλές εγγυημένες αποδόσεις. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν τα κατάφερε χάνοντας τα χρήματα που του είχαν εμπιστευτεί. Σημειώνεται, ότι από έρευνες της ΥΠΕΕ διαπιστώθηκε ότι οι λογιαριασμοί του είναι άδειοι και πλέον εικάζεται ότι τα ποσά έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό και στις off shore που ελέγχει αυτός και η οικογένειά του. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του, εξέλιξη που πιθανόν να τον αναγκάσει να αποκαλύψει το μέρος που κρύβει τα χρήματα που απέσπασε από τα θύματά του.

Μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει στην ΥΠΕΕ δώδεκα «επενδυτές» και τα στοιχεία που παρέδωσαν στις αρχές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι οι ίδοι έκαναν, εκ των υστέρων βέβαια, έρευνα για τον δράστη καθώς και μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της χρηματιστηριακής εταιρείας «GENESIS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ», η οποία στο παρελθόν απασχόλησε την ειδησεογραφία για απάτες με μετοχές φούσκες κ.λπ.

Στην οικογενειακή πυραμίδα συμμετείχε και μέλος της οικογενείας του ο οποίος φέρεται μέτοχος της εταιρείας FINTRADERS η οποία πιθανώς λειτουργεί ως ο κύριος φορέας ξεπλύματος χρήματος στην Αγγλία.

Πώς έκανε τις απάτες

Σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει τα θύματα της υποθέσεως ο Κ. Χριστόπουλος, υποσχόταν ότι μπορούσε να εξασφαλίσει εγγυμένες αποδόσεις υψηλότατες μέσω συγκεκριμένης δραστηριότητας (trading συναλλάγματος) στον χώρο της αγοράς συναλλάγματος μέσω της τράπεζας SaxoBank. Η δράση του Κ. Χριστόπουλου είχε εξαπλωθεί στην Αθήνα, την Καλαμάτα, τον Βόλο αλλά και το εξωτερικό. Η μεθοδολογία προσέγγισης πελατών-θυμάτων ακολουθούσε τη λογική των «πυραμίδων» και είχε ως εξής:

– Ο υποψήφιος πελάτης ενημερωνόταν από τον Κ. Χριστόπουλο για την τεραστίων δυνατοτήτων παγκόσμια αγορά συναλλάγματος στον γραφείο του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Τους έλεγε ότι οι αποδόσεις ήταν 3-5% μηνιαίως επί του κεφαλαίου που θα τοποθετήσει.

– Αφού ο λέκτορας έπειθε τους πελάτες έδινε ως εξασφαλίσεις ιδιωτικά συμφωνητικά ατόκου δανεισμού ή αποδείξεις εισπράξεως με συγκεκριμένη χρονική δέσμευση επιστροφής χρημάτων και ενίοτε συναλλαγματικές.

– Κατόπιν, ο πελάτης κατέθετε τα σχετικά ποσά σε προσωπικούς λογαριασμούς του Κ. Χριστόπουλου (έχουν εντοπιστεί 13 λογαριασμοί). Στις περιπτώσεις που ο πελάτης δεν απέδιδε μετρητά, υποχρεούτο -για λόγους αποφυγής ερωτήσεων από τους τραπεζικούς υπαλλήλους- να καταθέτει διασπασμένο το κεφάλαιο σε ποσά έως 30-40.000 ευρώ σε διάφορους λογαριασμούς.

– Σε επόμενη φάση, συνήθως μετά την πρώτη καταβολή της απόδοσης ο λέκτορας συνιστούσε την εξάπλωση της «επένδυσης» και σε γνωστούς των πελατών. Μερικές φορές ο Κ. Χριστόπουλος ανακοίνωνε τα λεγόμενα «έκτακτα» τα οποία ήταν τοποθετήσεις χρημάτων μικρής χρονικής διάρκειας με αποδόσεις υψηλότερες από τις συνηθισμένες.

Στοιχεία των εταρειών στις οποίες ο Κ. Χριστόπουλος είναι μέτοχος:

1. FINTRADERS LΤD

Μετοχική σύνθεση: 100% ο ίδιος με την οικογένειά του

2. WEALTH MANAGERSD LLC

Μετοχική σύνθεση: Ανω του 50% ο Κ. Χριστόπουλος, καθως και διάφοροι άγνωστοι

3. ALBANY VENTURES LLC

άγνωση μετοχική σύνθεση

4. Κ. Χριστόπουλος – Ι. Δ.

Σεμινάρια στελεχών – χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή