Σύσκεψη υπουργών με Παλαιοκρασσά για ΔΕΗ

Σύσκεψη υπουργών με Παλαιοκρασσά για ΔΕΗ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O προϋπολογισμός της ΔΕΗ για το 2006 συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, στην οποία παρευρέθη και ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι τη σύσκεψη απασχόλησαν και θέματα λειτουργίας της επιχείρησης μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου κ. Δ. Μανιατάκη και του προέδρου κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά για την επιλογή των γενικών διευθυντών. Το γεγονός μάλιστα ότι η χθεσινή σύσκεψη έγινε εν απουσία του κ. Μανιατάκη, ο οποίος την ίδια ώρα πραγματοποιούσε το πρώτο επίσημο συμβούλιο με τους νέους γενικούς διευθυντές, με αντικείμενο το νέο προϋπολογισμό της επιχείρησης, ενισχύει τις σχετικές πληροφορίες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, πάντως, Δ. Σιούφας παρείχε για μια ακόμη φορά πλήρη κάλυψη στο πρόσωπο του κ. Παλαιοκρασσά, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά το πέρας της σύσκεψης. Από πλευράς της ΔΕΗ αρμόδια στελέχη δηλώνουν ότι στη σύσκεψη κυριάρχησε ο προϋπολογισμός της επιχείρησης το 2006, ο οποίος επιβαρύνεται από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και αναζητήθηκαν τρόποι περιορισμού των δαπανών. «Θα προχωρήσουμε σε μειώσεις κόστους όπου είναι δυνατόν», ανέφεραν χαρακτηριστικά και σημείωσαν την ανάγκη περικοπής υπερωριών αλλά και μείωσης του κόστους σε υλικά και προμήθειες.

Στη σύσκεψη φέρεται να συζητήθηκαν και τα αποτελέσματα εξαμήνου της επιχείρησης, τα οποία αναμένονται μειωμένα κατά 12% – 15% κυρίως λόγω της αύξησης των δαπανών για καύσιμα αλλά και του υψηλού κόστους των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακος.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, το επίμαχο θέμα των γενικών διευθυντών, ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς εμφανίζεται να έχει αναθέσει σε νομικό σύμβουλο το όλο θέμα για την ακύρωση της σχετικής πράξης του διοικητικού συμβουλίου που τους ενέκρινε. Στο μεταξύ, γνωστοποιήθηκε χθες η παραίτηση του γενικού διευθυντή ανθρώπινων πόρων κ. Θεόδωρου Κίτσου, που υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα. O ίδιος φέρεται να επέλεξε τη μεταγραφή του σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή