ΣΗΜΕΡΑ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα άνοδος του μαύρου χρυσού

Ανοδο μεγαλύτερη του ενός δολαρίου κατέγραψαν χθες οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση στοιχείων για μεγαλύτερη της αναμενόμενης συρρίκνωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, δύο εβδομάδες μετά το σαρωτικό χτύπημα του τυφώνα «Κατρίνα» στον Κόλπο του Μεξικού. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent έφθανε το απόγευμα τα 62,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ εκείνη του αργού της Νέας Υόρκης διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 64,35 δολάρια.

Σφήνα Novator στη Forthnet

Ναυαγούν ή τουλάχιστον δυσχεραίνονται τα τηλεπικοινωνιακά σχέδια της Intracom, μετά τη χθεσινή εξαγορά ποσοστού 16,1% της FORTHnet από την ισλανδικών συμφερόντων εταιρεία Novator. Η εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών έχει εξασφαλίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον ποσοστό 4% από την Telecom Italia. Η Intracom, που κατέχει περί το 23% της FORTHnet, σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα παραμείνει ένας παθητικός επενδυτής στην εταιρεία ή θα παραχωρήσει το ποσοστό της αναζητώντας άλλες διεξόδους στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Ρυθμιστής της μελλοντικής πορείας της FORTHnet είναι πλέον το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας, που ελέγχει ποσοστό 22,994% και δεν είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει τη συμμετοχή του σε κανέναν από τους δύο διεκδικητές.

ΟΑΕΔ

Την ερχόμενη Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η υποβολή δικαιολογητικών για την επιδότηση προσλήψεων μερικής απασχόλησης ανέργων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα καλύψει συνολικά 10.000 ανέργους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή