Πόλεμο άρχισαν οι βιομηχανίες φρέσκου γάλακτος

Πόλεμο άρχισαν οι βιομηχανίες φρέσκου γάλακτος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται η αντιπαράθεση των βιομηχανιών γάλακτος, με αλλεπάλληλες προσφυγές για ασφαλιστικά μέτρα, ενώ το πραγματικό κόστος καταβάλλουν οι καταναλωτές που αγοράζουν καθημερινά το ακριβότερο φρέσκο γάλα στην Ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ ερωτήματα προκαλεί η παθητική στάση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει εξαγγείλει παρεμβάσεις για την αποσαφήνιση των στοιχείων που διαμορφώνουν τις τιμές και την πραγματική προέλευση του φρέσκου γάλακτος. Ωστόσο, η σχετική μελέτη που έχει αναθέσει η Επιτροπή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και υποτίθεται θα οδηγούσε σε συγκεκριμένα μέτρα, εκκρεμεί επί πολλούς μήνες χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Η διαφαινόμενη απροθυμία των υπευθύνων να ρυθμίσουν την κατάσταση σε ένα βασικό είδος διατροφής, αφήνει ανοιχτό το πεδίο για τον εμπορικό πόλεμο των βιομηχανιών, που κλιμακώνεται πλέον με δικαστικές και διοικητικές κινήσεις. Η μεγάλη βιομηχανία του κλάδου, ΔΕΛΤΑ, μέσω της θυγατρικής «Βίγλα Ολύμπου» AEBE, κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αίτηση διαγραφής των σημάτων της γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος» στο φρέσκο γάλα. Ζητείται, δηλαδή, να απαγορευθεί στη θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία να χρησιμοποιεί τον διακριτικό τίτλο «Ολυμπος» στις συσκευασίες του φρέσκου γάλακτος, επειδή το προϊόν της δεν προέρχεται μόνον από την περιοχή του Ολύμπου.

Από την πλευρά της η γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος» κατέθεσε χθες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λάρισας, με την οποία ζητεί να μην μπορεί η ΔΕΛΤΑ να χρησιμοποιεί την ονομασία «Ολυμπος» στο γάλα που διακινεί στην περιοχή της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται, έχει υποβάλει καταγγελία στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με την οποία ζητεί να ελεγχθεί η ακρίβεια των όσων αναφέρονται στη συσκευασία του γάλακτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή