Διευκρινίσεις από ΕΛΠΕ για τις τιμές του πετρελαίου

Διευκρινίσεις από ΕΛΠΕ για τις τιμές του πετρελαίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πολιτική της «Ελληνικά Πετρέλαια» δεν είναι να «σπεκουλάρει» στις συνεχείς μεταβολές των τιμών, αλλά να διαχειρίζεται τους κινδύνους που προκύπτουν από την αστάθειά τους και παροδοσιακά προμηθεύεται πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο τιμολογείται την περίοδο κατανάλωσης. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, με αφορμή ερώτηση βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνει, ότι για την κάλυψη των χειμερινών αναγκών των πελατών της εισάγει και μεταπωλεί ετησίως περίπου 1,5 εκατ. τόνους πετρελαίου θέρμανσης. Εχει παρατηρηθεί, απαντούν τα ΕΛΠΕ μέσω της ανακοίνωσης, ότι ελάχιστη σχέση έχει η εποχικότητα με τις διεθνείς τιμές καυσίμων. Για τα τελευταία μάλιστα 6 χρόνια, για τα οποία δίνει και σχετικά στοιχεία, προκύπτει ότι κατά μέσο όρο οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι πιο υψηλές το θέρος από τις αντίστοιχες του χειμώνα.

Η εταιρεία, παρέχει τέλος πλήρη κάλυψη των στελεχών της, σημειώνοντας ότι «οι αγορές πετρελαιοειδών δεν αποτελούν πράξεις μεμονωμένου ατόμου, αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας αρκετών στελεχών της εταιρείας, τα οποία η Διοίκηση περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της».

Επισημαίνει τέλος ότι κανένα στέλεχος ή «παράγων» της Ελληνικά Πετρέλαια δεν έχει συμφέροντα (σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο) σε δεξαμενόπλοια που έχουν χρησιμοποιηθεί για εισαγωγή πετρελαίου θέρμανσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή