Προκαταβολή-ενίσχυση για την απόσταξη κρίσης

Προκαταβολή-ενίσχυση για την απόσταξη κρίσης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καταβολή του 50% της προβλεπόμενης ενίσχυσης ως προκαταβολή στους δικαιούχους αμπελοκαλλιεργητές που συμμετέχουν στη διαδικασία απόσταξης κρίσης (χρησιμοποίηση των οίνων για παραγωγή οινοπνεύματος) ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. H προκαταβολή αφορά το τμήμα της ενίσχυσης που καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό, για την καταβολή των χρημάτων έχει ήδη δοθεί έγκριση από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρο Δούκα.

Υπενθυμίζεται, ότι από την Ευρωπαϊκή Ενωση έχει εγκριθεί η ένταξη στη διαδικασία της απόσταξης κρίσης 38.000 τόνων κρασιού περυσινής σοδειάς προκειμένου να μειωθούν τα περσινά αποθέματα και να αποσυμφορηθεί η αγορά οίνου. Εχει εγκριθεί συμπληρωματική ενίσχυση 10,2 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των Ελλήνων αμπελοκαλλιεργητών και οινοποιών που θα κάνουν χρήση της διαδικασία της απόσταξης κρίσης, παράλληλα με την έγκριση από την Ε.Ε. του κανονισμού 887/05 για απόσταξη κρίσης 340.000 εκατόλιτρων επιτραπέζιου οίνου με κοινοτική ενίσχυση 1,914 ευρώ ανά αλκοολικό βαθμό και εκατόλιτρο και 40.000 εκατόλιτρων οίνων ποιότητας (οίνοι ΟΠΑΠ) με κοινοτική ενίσχυση 2,3 ανά αλκοολικό βαθμό και εκατόλιτρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή