EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 350 παραβάσεις διαπιστώθηκαν στις λαϊκές αγορές

Η απουσία δελτίου αποστολής και η μη αυτοπρόσωπη προσέλευση αφορούσαν το 40% των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια των ελέγχων το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκαν 354 παραβάσεις που επίσης αφορούσαν αναντιστοιχία ποσοτήτων σε σχέση με όσα αναγράφονταν στο δελτίο αποστολής, κέρδος πλέον του κανονικού, αδήλωτα προϊόντα, αυθαίρετη τοποθέτηση ή αλλαγή λαϊκής αγοράς, επεισόδια πωλητών με υπαλλήλους της υπηρεσίας ενώ υπήρχε και μια περίπτωση άρνησης πώλησης σε καταναλωτή. Τα συνεργεία ελέγχου επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και παρέπεμψαν τους παραβάτες για την επιβολή των νομίμων κυρώσεων και στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών, ενώ οι παραβάσεις που αφορούσαν τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων παραπέμπονται και στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Αποσύρονται σκεύη κουζίνας

Κρίθηκαν ακατάλληλα και αποσύρονται από την αγορά τα σκεύη κουζίνας «Potato Masher» (κωδικός προϊόντος 67928) κινεζικής προέλευσης και «Serving spoon black nylon» (κωδικός προϊόντος 67937). Τα εν λόγω προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα από την εταιρεία Masteretail AEE, η οποία υποχρεώθηκε από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) να προχωρήσει σε άμεση ανάκλησή τους. Στα προϊόντα αυτά εμφανίζονταν το φαινόμενο μετανάστευσης πρωτοταγών αμινών από υλικά που πρόκειται να έλθουν σε επαφή με τρόφιμα. O ΕΦΕΤ συστήνει στους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους προϊόντα με τις ανωτέρω ονομασίες πώλησης, να αποφύγουν τη χρήση τους και να φροντίσουν τα συγκεκριμένα σκεύη να μην έρθουν σε επαφή με τρόφιμα.

Νέος πρόεδρος στην εταιρεία Shell

Μετά 28 χρόνια πετυχημένης θητείας στη Shell, ο Αλέξης Λάσκαρης αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και καθήκοντα προέδρου της εταιρείας, καθώς και Διευθυντή Ανρωπίνων Πόρων αναλαμβάνει ο Πάνος Ξυνής. O τελευταίος διαθέτει πορεία 20 χρόνων στην εταιρεία και δηλώνει ιδιαίτερα ευτυχής που θα διευθύνει τις δραστηριότητος της Shell στο δυναμικό, όπως το χαρακτήρισε, περιβάλλον της ελληνικής αγοράς. O Πάνος Ξυνής κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση project leader και Change manager για την υλοποίηση των νέων στρατηγικών του διεθνούς τομέα εμπορίας της Shell στην Ελλάδα. Είναι χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.

Εκσυγχρονισμός ξενοδοχείου

Με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας έγινε υπαγωγή του ξενοδοχείου Corfu Holiday Palace 5* (πρώην Hilton) στην Κέρκυρα, στο νέο Αναπτυξιακό νόμο για εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής που θα φτάσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Το πρώτο στάδιο της ανακαίνισης έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το τελικό στάδιο ξεκινά από τέλος Οκτωβρίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου του έτους 2006. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, ανακαινίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι, οι αίθουσες συνεδρίων, τα δωμάτια και ο περιβάλλων χώρος, ενώ  ανακατασκευάζονται εξ αρχής τα λουτρά (το 1/3 των οποίων έχει ολοκληρωθεί). Μεγάλη σημασία δίνεται επίσης στην θερμομόνωση και την ηχομόνωση. Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τα ήδη ανακαινισμένα δωμάτια το χειμώνα 2005 – 06 φιλοξενώντας το Καζίνο της Κέρκυρας. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ανακαίνισης του γκολφ της Κέρκυρας που ανήκει στην ίδια ιδιοκτησία Τσαούσογλου, το οποίο υπήχθη στον παλαιό αναπτυξιακό νόμο συνολικού ύψους 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των ανακαινίσεων των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει ολοκληρωθεί. Επίσης, έχουν περατωθεί τα έργα βελτιώσεως του γηπέδου, ενώ ταυτόχρονα αγοράστηκε νέος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή