Μειοδότησε η «Βωβός» στον διαγωνισμό της EXAE

Μειοδότησε η «Βωβός» στον διαγωνισμό της EXAE

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τεχνική εταιρεία «Μπάμπης Βωβός» μειοδότησε στο διαγωνισμό της EXAE για την κατασκευή κτιρίου γραφείων στο οικόπεδο που διαθέτει η μητρική εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών συνολικού εμβαδού περίπου 7.900 μ2, επί της Λεωφ. Αθηνών 108-110. Στον διαγωνισμό συμμετείχε και η κοινοπραξία ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ-Εθνική Τράπεζα-Ακτωρ. Μετά από προσωπικές ενέργειες του προέδρου του X.A. Σπύρου Καπράλου και του μέλους του Δ.Σ. και προέδρου του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρου Μωραϊτάκη, η EXAE επέτυχε την καλύτερη προσφορά, καθώς επιπλέον η εισηγμένη θα λάβει συμπληρωματική παροχή σε ρευστό της τάξης των 7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, η δεύτερη κοινοπραξία της Εθνικής Τράπεζας και του Ακτωρα έδινε αντιπαροχή σε μετρητά 6,3 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού αξιοποιείται το σύνολο του ιδιόκτητου οικοπέδου της εταιρείας αφού το κτίριο θα ανεγερθεί με τη μέθοδο της αντιπαροχής και αναμένεται να παραδοθεί στην EXAE στις 30 Μαρτίου 2007.

Το κτίριο που θα ανεγερθεί θα είναι αυτοτελές, με συνολικό χώρο γραφείων και υποστηρικτικών λειτουργιών 6.700 τετραγωνικών μέτρων. Το νέο κτίριο όπου θα στεγασθούν όλες οι υπηρεσίες του Ομίλου EXAE, θα περιλαμβάνει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Ομίλου στο συνεχώς αναπτυσσόμενο διεθνές περιβάλλον. Επιπλέον αυτών, θα διατεθεί χώρος 1.000-1.250 μ2 για computer room, κατά προτίμηση υπογείου και 150 περίπου στεγασμένων θέσεων στάθμευσης. Χθες εξάλλου πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γ.σ. των μετόχων της EXAE όπου αποφασίσθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 2.573.130 ευρώ λόγω ακύρωσης 857.710 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, οι οποίες προήλθαν από αγορά ιδίων μετοχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του K.N. 2190/1920, όπως ισχύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή