Ομηρος πολιτικών παρεμβάσεων η ΔΕΗ

Ομηρος πολιτικών παρεμβάσεων η ΔΕΗ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συστηματική προσπάθεια για υπαγόρευση συγκεκριμένων και αμφιλεγόμενων επιλογών στη ΔΕΗ αλλά και την υπονόμευση του προέδρου του οργανισμού κ. Γ. Παλαιοκρασσά, επιχειρούν υψηλά ιστάμενοι παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης. Τα θέματα που είναι ανοικτά, καλύπτουν μεγάλο φάσμα από τη στελέχωση και λειτουργία του οργανισμού έως και δρομολόγηση αποφάσεων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την άρνηση του κ. Παλαιοκρασσά το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τον ορισμό του κ. Ι. Μιζάν ως γενικού διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ. Παράλληλα, προωθούνται «με προφορικές εντολές» σχέδια όπως η αύξηση της συμμετοχής της ΔΕΗ στην προβληματική ΛΑΡΚΟ, αλλά και η επέκταση της προνομιακής σύμβασης για παροχή ρεύματος με εξαιρετικά χαμηλό τιμολόγιο, στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» του Ομίλου Μυτιληναίου. Χαρακτηριστικό της έντασης είναι ότι όπως ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός K. Καραμανλής συγκαλεί σήμερα σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα και τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Γ. Παλαιοκρασσά.

Πάντως την αντίθεσή της στα σχέδια για στήριξη των ενεργοβόρων βιομηχανιών Λάρκο και Αλουμίνιον της Ελλάδας, εκφράζει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με χθεσινή ανακοίνωσή της. Η συνδικαλιστική οργάνωση κάνει λόγο για διοικητική κρίση στην επιχείρηση που εκπορεύεται από «μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με σκοπό τη διάλυση και απαξίωση της ΔΕΗ» και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση. «Δεν θα ανεχθούμε να φορτωθεί η ΔΕΗ A.E. με προβληματικές επιχειρήσεις. Δεν θα ανεχθούμε άλλους ελιγμούς που θα οδηγήσουν σε νέες συμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου, παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε ηλεκτροβόρες βιομηχανίες» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Αλλά και παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν το παράδοξο η ΔΕΗ να μετατρέπεται από προμηθευτής σε μέτοχο των ηλεκτροβόρων επιχειρήσεων, γεγονός που μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην αξία της μετοχής, δεδομένου ότι θα αναλαμβάνει κινδύνους που βρίσκονται μακριά από το αντικείμενό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή