Διαψεύδονται τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ

Διαψεύδονται τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «αυτί» των κομματικών στελεχών της Ν.Δ. στην ΕΥΔΑΠ «τράβηξε» χθες κυβέρνηση και κόμμα μετά την αποκάλυψη της ανακοίνωσης – πρόσκλησης της κομματικής οργάνωσης προς τα μέλη της προκειμένου να συζητηθεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά και η ιδιωτικοποίηση τμήματος ή του συνόλου της εταιρείας. Τα σενάρια διαψεύσθηκαν επισήμως, ενώ και η προγραμματισμένη για σήμερα κομματική συγκέντρωση ματαιώθηκε.

Οπως είχε αποκαλύψει, χθες, η «K» η ανακοίνωση της OKE Νέας Δημοκρατίας/ΕΥΔΑΠ προκάλεσε εκνευρισμό τόσο στη Διοίκηση της Εταιρείας όσο και στην ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Για το λόγο αυτό ο κ. Γ. Σουφλιάς, εξερχόμενος χθες από το Μέγαρο Μαξίμου, κατέστησε σαφές ότι οι αναφορές των γαλάζιων στελεχών «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ζήτημα ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, πρόκειται για απόψεις δύο τριών υπαλλήλων και, άλλωστε, στο πρόγραμμά μας προβλέπεται ότι η ΕΥΔΑΠ θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της». Αργότερα, σε ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ σημειώνονταν ότι «το θέμα της εθελουσίας εξόδου εργαζομένων δεν έχει απασχολήσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. K. Κωστούλας εμφανιζόταν ενοχλημένος αφενός διότι στην ανακοίνωση της EKO ΕΥΔΑΠ εμφανίζονταν ως «ανώτερο κομματικό στέλεχος της παράταξης» (σ.σ. είναι μέλος της K.E. της Ν.Δ.), αλλά και γιατί θεωρεί ότι επιχειρείται η δημιουργία κέντρου αποφάσεων εντός της επιχείρησης.

Το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τον υπουργό Επικρατείας όμως να αποκλίνει ελαφρά από την κατηγορηματική θέση του κ. Γ. Σουφλιά. O κ. Θεοδ. Ρουσόπουλος, ερωτηθείς για την αποκάλυψη της «K», δεν απέκλεισε ουσιαστικά πρόγραμμα εθελουσίας σημειώνοντας ότι «από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, είναι σαφές ότι θα ισχύσει στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ το μοντέλο το οποίο ίσχυσε στον OTE». O υπουργός Επικρατείας απέφυγε να τοποθετηθεί στις θέσεις που ανέπτυξε η EKO ΕΥΔΑΠ κάνοντας λόγο για σεβασμό του συνδικαλιστικού κινήματος, «το οποίο είναι ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο». Στην ουσία, όμως, δεν πρόκειται για «ανεξάρτητους» συνδικαλιστές, αλλά για κομματικά στελέχη, αφού η ΔΑΚΕ διεχώρισε άμεσα τη θέση της. Οπως διευκρίνιζε στην «K» κορυφαίο στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης «η ΔΑΚΕ είναι η φωνή των εργαζομένων στο κόμμα, οι όποιες EKO είναι ακριβώς το αντίθετο, η γραμμή του κόμματος στους χώρους εργασίας». Σε διαφορετικό μήκος κύματος εμφανίστηκε λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος δεν απέκλεισε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. H αποκάλυψη του κομματικού εγγράφου προκάλεσε ανησυχία στους εργαζομένους της επιχείρησης, αλλά και την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας ΕΥΔΑΠ κ. Βαγγέλη Μουτάφη. O ίδιος κάλεσε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να πάρει σαφή θέση. Λίγη ώρα μετά, ο Γ. Σουφλιάς έκλεινε το θέμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή