Παρέμβαση K. Καραμανλή για εκτόνωση της κρίσης στη ΔΕΗ

Παρέμβαση K. Καραμανλή για εκτόνωση της κρίσης στη ΔΕΗ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικός συμβιβασμός για τον τερματισμό της διοικητικής κρίσης στη ΔΕΗ, επήλθε χθες με παρέμβαση του πρωθυπουργού K. Καραμανλή. Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης Δ. Σιούφα και τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσά, δόθηκαν οδηγίες σε όλους τους εμπλεκομένους να σταματήσουν τις «αντιπαραθέσεις», ώστε η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να προχωρήσει στις σημαντικές τομές που χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαν γίνει γνωστά πολλά κρούσματα, διαμάχης του προέδρου του οργανισμού κυρίως με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία επέμειναν στη λήψη αποφάσεων με τις οποίες δεν συμφωνούσε ο πρόεδρος κ. Παλαιοκρασσάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός, άκουσε τις απόψεις όλων των παρευρισκομένων και έδωσε εντολές να αντιμετωπισθούν τα θέματα από κοινού από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σιούφα, καθώς και τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Παλαιοκρασσά. Μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν είναι και οι ενδεχόμενες αλλαγές προσώπων στη διοίκηση που πάντως δεν θα γίνουν τώρα «εν θερμώ» καθώς και τα μεγάλα θέματα που αφορούν προμήθειες και άλλα κέντρα συμφερόντων που κινούνται γύρω από τη ΔΕΗ. Ειδικά για το θέμα των προμηθειών, οι εντολές του πρωθυπουργού ήταν σαφείς και τονίστηκε με έμφαση ότι πρέπει να καθιερωθούν διαδικασίες που δεν θα επιτρέπουν την καταστρατήγησή τους.

Δηλώσεις

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Παλαιοκρασσάς έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εξετάσαμε με τον πρωθυπουργό όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πορεία και την ανάπτυξη της ΔΕΗ εδώ και στο εξωτερικό. Και, βεβαίως, συζητήσαμε ένα θέμα αρρυθμίας που δημιουργήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο τελευταία και για το οποίο δεσμευθήκαμε στον πρωθυπουργό τόσο εγώ όσο και ο κ. Παλαιοκρασσάς ότι θα το αντιμετωπίσουμε. Νομίζω ότι έτσι θα προχωρήσουμε. H επιχείρηση θα πάει μπροστά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αρα παραμένει ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν ετέθη ποτέ θέμα παραμονής ή μη παραμονής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν υπάρχει αρρυθμία, κ. υπουργέ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπήρξε αρρυθμία η οποία αντιμετωπίστηκε. Τα Διοικητικά Συμβούλια λειτουργούν, έχουν τις απόψεις τους και πολλές φορές παρουσιάζονται και αρρυθμίες. Αυτήν την αρρυθμία ο κ. Παλαιοκρασσάς και εγώ αναλάβαμε να την αντιμετωπίσουμε και έτσι συνεχίζουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί αυτή η αρρυθμία;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΗ: Υπάρχουν τρόποι που αντιμετωπίζονται αυτά τα πράγματα εντός των θεσμικών πλαισίων υπό τα οποία λειτουργεί μια Ανώνυμη Εταιρεία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς μπορείτε να συνεργαστείτε με το Διοικητικό Συμβούλιο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΗ: Ολα αντιμετωπίζονται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγής κάποιων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΗ: Δεν υπάρχει άλλο θέμα. Είπαμε τι έγινε. Το είπε και ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή