ΣΗΜΕΡΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστάσεις από τις προτάσεις ΔΝΤ

Ανοιγμα του ασφαλιστικού εδώ και τώρα, ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, αυξήσεις μισθών που δεν θα ξεπερνούν το άθροισμα της αύξησης της παραγωγικότητας και του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, αλλά και ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ προτείνει το ΔΝΤ στο προσχέδιο έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο υπουργός Οικονομίας. H κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις του ΔΝΤ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτόχρονα τις υιοθετεί, σχολίασε ο Γιώργος Αλογοσκούφης και διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις.

Πολιτικός συμβιβασμός για την ΔΕΗ

Σε πολιτικό συμβιβασμό για να δοθεί «αναίμακτο» τέλος στην κρίση κορυφής στη ΔΕΗ κατέληξε η παρέμβαση του πρωθυπουργού, που προήδρευσε χθες σύσκεψης με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον πρόεδρο της επιχείρησης Ιω. Παλαιοκρασσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές να αντιμετωπισθούν τα θέματα από κοινού με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σιούφα καθώς και τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Παλαιοκρασσά. Μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν είναι και οι ενδεχόμενες αλλαγές προσώπων στη διοίκηση που, πάντως, δεν θα γίνουν τώρα «εν θερμώ», καθώς και τα μεγάλα θέματα που αφορούν προμήθειες και άλλα κέντρα συμφερόντων που κινούνται γύρω από την ΔΕΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή