Επενδυτική διημερίδα στην Αθήνα με παρουσιάσεις εισηγμένων εταιρειών στους ξένους θεσμικούς

Επενδυτική διημερίδα στην Αθήνα με παρουσιάσεις εισηγμένων εταιρειών στους ξένους θεσμικούς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο διήμερο (19 και 20 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, επενδυτική διημερίδα (Road Show) την οποία διοργάνωσε η γερμανική τράπεζα SAL OPPENHEIM PRIVATBANKIERS σε συνεργασία με την GANJON INVESTOR RELATIONS, την MERIT ΑΧΕΠΕΥ και την AIA RELATE. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 13 θεσμικοί επενδυτές από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ παρουσιάστηκαν συνολικά 13 εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η διημερίδα περιελάβανε την πρώτη ημέρα επιλεγμένες κατά τόπους επισκέψεις στις εγκαταστάσεις εισηγμένων εταιρειών και τη δεύτερη παρουσιάσεις εισηγμένων εταιρειών στους επισκέπτες θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού.

Τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 4 επισκέψεις σε εγκαταστάσεις εισηγμένων εταιρειών και συγκεκριμένα στο κατάστημα που διατηρεί η SPRIDER A.E. στην Ανθούσα Αττικής, στο εργοστάσιο που διατηρεί η Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ABEE στον Αγιο Στέφανο Αττικής, στο εργοστάσιο που διατηρεί η ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ A.E. στον Αγιο Στέφανο Αττική, καθώς και στο εργοστάσιο που διατηρεί η NEOXHMIKH AEB. στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Το ίδιο βράδυ παρατέθηκε δείπνο στο οποίο παρευρέθησαν εκτός των ξένων θεσμικών επενδυτών και εκπροσώπων των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος.

Ο κ. Καπράλος, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο έργο που καταβάλλει το Χρηματιστήριο Αθηνών μέσα στο διεθνές, ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστικό και κατά συνέπεια ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές

Χθες πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις εννέα εισηγμένων εταιρειών (κατά σειρά παρουσίασης ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ A.E. ΣΥΜΜΕ-ΤΟΧΩΝ, TEXNIKH ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ A.E., ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, CHIPITA INTERNATIONAL S.A., FOURLIS A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ A.E., ΕΙΔΗ-ΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ A.E.E., M. I. ΜΑΪΛΛΗΣ A.E.B.E. και TITAN ΑΝΩΝΥΜΗ ETAIPEIA ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ) προς τους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, από τους αρμόδιους διευθυντές συμβούλους, οικονομικούς διευθυντές και υπευθύνους εταιρικών σχέσεων των εταιρειών.

Η πραγματοποίηση της διημερίδας στην Αθήνα αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία προβολής των ελκυστικών επενδυτικών χαρακτηριστικών των ανωτέρω εισηγμένων εταιρειών, με δεδομένο ότι, η SAL OPPENHEIM, η οποία ιδρύθηκε το 1789, είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ιδιωτική τράπεζα στην Ευρώπη.

Η έδρα της τράπεζας είναι στη Γερμανία και ο κύριος προσανατολισμός της κατευθύνεται στην Επενδυτική Τραπεζική και τη Διαχείριση Χαρτοφυλακίου. Το 2004 το ενεργητικό της ανήλθε σε 11,9 δισ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 142 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή