ΣΗΜΕΡΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές σε βαρέα και ανθυγιεινά

Η εξυγίανση του συστήματος ασφάλισης στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι η επόμενη προτεραιότητα του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Την υποχρέωση που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπενθύμισε χθες ο υπουργός Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλος. Οι όποιες αλλαγές στο υφιστάμενο σύστημα δεν θα θίξουν τα κεκτημένα των ήδη απασχολουμένων και θα αφορούν σε νέες προσλήψεις. Ηδη στο υπουργείο έχει συσταθει επιτροπή και αναμένεται εντός των επόμενων μηνών να οριστικοποιήσει το πόρισμά της για τα επαγγέλματα που θα ενταχθούν στο σύστημα. Επίσης, η έμφαση στο ασφαλιστικό θα δοθεί στη συνέχιση του διαλόγου, μακράς πνοής, στην εξυγίανση του συστήματος και στην τήρηση των νόμων. O κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι τα φαινόμενα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με 20ετή προϋπηρεσία έχουν σταματήσει και επέμεινε στη διατήρηση του υφιστάμενου ορίου συνταξιοδότησης στα 65 έτη. «Δεν χρειάζεται αύξηση των ορίων», είπε χαρακτηριστικά.

Οι συγγραφείς μηνύουν τη Google

Μήνυση κατέθεσε η αμερικανική ένωση συγγραφέων Authors Guild εις βάρος της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης Google, ισχυριζόμενη ότι το σχέδιό της για ψηφιοποίηση μεγάλων βιβλιοθηκών παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων. H Google εξέφρασε τη λύπη της και ζήτησε να συζητήσει με τους συγγραφείς, διευκρινίζοντας ότι στόχος της είναι να οργανώσει την παγκόσμια πληροφορία και να την καταστήσει περισσότερο χρηστική και εύκολη στην πρόσβαση. H Google θα διαθέσει 200 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός τεράστιου ψηφιακού αρχείου από τέσσερις κορυφαίες αμερικανικές βιβλιοθήκες, εκείνες των πανεπιστημίων Στάνφορντ, Μίσιγκαν και Χάρβαρντ, καθώς και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της N. Υόρκης. Προς το παρόν, πάντως, η διαδικασία έχει διακοπεί, έως ότου υπάρξει συνεννόηση με τους ενδιαφερομένους.

«Λουκέτο» για την Κλεισθένης ΑΕΛΔΕ

Την απαγόρευση λειτουργίας της εταιρείας Κλεισθένης ΑΕΛΔΕ αποφάσισε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η απόφαση αυτή ελήφθη διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών και την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Πρόοδος ΑΕΕΧ, όπως και τη μετατροπή της εταιρείας EFG EUROBANK PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή