«Καμπάνες» σε πρατήρια καυσίμων, εισαγγελέας για έξι σούπερ μάρκετ

«Καμπάνες» σε πρατήρια καυσίμων, εισαγγελέας για έξι σούπερ μάρκετ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα 671.999 ευρώ σε πρατήρια υγρών καυσίμων που διακινούσαν νοθευμένα προϊόντα επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ στον εισαγγελέα και την αρμόδια Αγορανομική Επιτροπή παραπέμπονται έξι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, καθώς διαπιστώθηκαν διαφορές στις τιμές από το ράφι… μέχρι την ταμειακή μηχανή.

Στην αγορά πετρελαιοειδών ωστόσο δεν παρατηρείται μόνο νοθεία. Από τους ελέγχους που διενήργησε πρόσφατα η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, διαπιστώθηκε διακίνηση λαθραίων προϊόντων συνολικού όγκου 247.642 λίτρων και αξίας 448.282 ευρώ. Ειδικότερα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας κατέγραψαν τέσσερις αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων.

Στο μεταξύ, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε η νομαρχία Αθηνών, σε πολλά προϊόντα η τιμή που αναγραφόταν στο ράφι «άλλαζε» στη διαδρομή έως την ταμειακή μηχανή. Πρόκειται για τις αλυσίδες Καρφούρ Μαρινόπουλος AE, Ατλάντικ AEE, Αλιμέντα Τοπ AEBE, Bazzar AE, Ξυνός AE και AB Βασιλόπουλος AE, σε υποκαταστήματα των οποίων εντοπίστηκαν προϊόντα που πωλούνταν από 0,01 έως 1,58 ευρώ ακριβότερα από την τιμή που έβλεπε στο ράφι ο καταναλωτής! Τα προϊόντα που ελέγχθησαν ήταν ως επί τω πλείστον είδη πρώτης ανάγκης, όπως κρέας, τυρί, αλεύρι, φρυγανιές και μακαρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή