Παπαδήμος: Ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές

Παπαδήμος: Ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές σε όλους σχεδόν τους τομείς -όχι μόνο στην Ελλάδα- επισήμανε σε ομιλία του ο αντιπρόεδρος της EKT κ. Λουκάς Παπαδήμος. H μεγαλύτερη ανάγκη εστιάζεται σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας.

Οπως είπε ο κ. Παπαδήμος, «οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου οι αγορές αυτές να καταστούν πιο ευέλικτες και προσαρμόσιμες, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να βελτιωθεί η χρησιμοποίηση του εργατικού δυναμικού. Επίσης, είναι σκόπιμο να επανεξετασθεί το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τους μηχανισμούς καθορισμού των μισθών».

Ο κ. Παπαδήμος στην ομιλία του έθιξε και ένα καίριο ερώτημα, το οποίο σχετίζεται με τις διαφορές στις τιμές των προϊόντων και των αγαθών στις διάφορες χώρες της Ζώνης του Ευρώ. O κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι ορισμένες διαφορές πληθωρισμού αντανακλούν, μεταξύ άλλων, την προσαρμογή της οικονομίας σε ορισμένες διαταραχές ή στη διαδικασία πραγματικής σύγκλισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή