ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ήμισυ του ΑΕΠ η αξία των στεγαστικών δανείων ώς το 2015

Το μισό, σχεδόν, ΑΕΠ της Ελλάδας θα φτάσει σε αξία το σύνολο των στεγαστικών δανείων έως το 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τελευταίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν). Ο σταθερά μεγάλος ρυθμός μεγέθυνσης του κλάδου της στεγαστικής πίστης θα τροφοδοτήσει αντίστοιχα τόσο την οικοδομική δραστηριότητα όσο και την κτηματαγορά στο σύνολό της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η στεγαστική πίστη σε δέκα χρόνια θα αντιστοιχεί με το 44% του ελληνικού ΑΕΠ, από «μόλις» 17,3% σήμερα, ενώ τονίζεται και πάλι η μεγάλη διαφορά απόδοσης (spread) στα επιτόκια που προσφέρουν οι τράπεζες. Για το θέμα αυτό η έκθεση της Ε.Ε. προβλέπει μείωση με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς την επόμενη περίοδο, καθώς και μεγάλη αύξηση της ποικιλίας των στεγαστικών προϊόντων που προσφέρουν οι τράπεζες.

Ενισχύει τη θέση της στη Ρουμανία η Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ

Δύο νέα κτιριακά έργα στη Ρουμανία όπου δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής Achilleus Constructions Romania Srl προσθέτει στο κατασκευαστικό της αντικείμενο η Αχιλλεύς Τεχνική ΑΤΕ, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην αγορά ιδιωτικών κτιριακών έργων της γειτονικής χώρας. Πρόσφατα η Achilleus Constructions Romania ανέλαβε το έργο κατασκευής στο Βουκουρέστι ενός πολυώροφου κτιρίου με γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους, εκθετήριο – κατάστημα, αλλά και διαμερίσματα για λογαριασμό της εταιρείας εμπορίας ηλεκτρολογικού υλικού Constantakatos Bros Romania SRL. Το κτίριο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 4.500 τ.μ. και η μελέτη του έχει γίνει από την ίδια την Achilleus Constructions Romania με αρχιτέκτονα τον Νάσο Ανταχόπουλο. Το δεύτερο έργο που ανέλαβε η εταιρεία αφορά στην κατασκευή κτιρίου με διαμερίσματα για λογαριασμό Ρουμάνου ιδιώτη επενδυτή. Το εν λόγω ακίνητο θα έχει συνολική επιφάνεια 1.500 τ.μ., ενώ τη μελέτη έκανε η Achilleus Constructions Romania.Σημειώνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο αυτών έργων ανέρχεται στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής τους αναμένεται στα τέλη του 2006. Παράλληλα, η Achilleus Constructions Romania Srl συνεχίζει τις εργασίες για την ανέγερση του δικού της συγκροτήματος με 11 κατοικίες σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή Herestrau στο Βουκουρέστι. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2006, ενώ το ύψος αυτής της επένδυσης real estate φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή