«Πράσινο φως» για επαναλειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας

«Πράσινο φως» για επαναλειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για την επαναλειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Σαλαγκούδης. Οι ανακοινώσεις έγιναν σε ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής, την οποία συγκάλεσε χθες ο νομάρχης Αργύρης Λαφαζάνης και στην οποία συμμετείχαν, εκτός του υφυπουργού, και βουλευτές της Χαλκιδικής, φορείς της περιοχής και εργαζόμενοι της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο κ. Σαλαγκούδης ανακοίνωσε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας, καθώς και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τεχνικής μελέτης για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Μαύρες Πέτρες».

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός A.E., που ελέγχει πλέον τα μεταλλεία, έχει εκπληρώσει την υποχρέωσή της για την προσφορά κοινωνικών παροχών προς την τοπική κοινωνία, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για τις περιβαλλοντικές επεμβάσεις και περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ για τις κοινωνικές διασφαλίσεις και την κατασκευή υποδομών στα δημοτικά διαμερίσματα Στρατονίκης και Στρατωνίου.

Ανακοινώθηκε επίσης η ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας για πλήρη κάλυψη των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών αιτημάτων των μεταλλωρύχων στις υπόγειες στοές της πρώην TVX Hellas.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή