Αναδιάρθρωση μέσω διάσπασης για τον ΟΣΕ

Αναδιάρθρωση μέσω διάσπασης για τον ΟΣΕ

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η προαναγγελθείσα περιπέτεια της Ολυμπιακής συνεχίζεται, δρομολογείται η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ για να ακολουθήσουν οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, με στόχο την εξυγίανση. Ειδικά η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ γίνεται υπό το βάρος του τεράστιου χρέους του οργανισμού, που υπολογίζεται σε πέντε δισ. ευρώ, αλλά και του νέου κοινοτικού καθεστώτος που εισάγει τον ανταγωνισμό στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους.

Αυτό σημαίνει ότι διαχωρίζεται η υποδομή του ΟΣΕ από την εκμετάλλευσή του και η μεν υποδομή θα ανήκει σε δημόσιο φορέα, η δε εκμετάλλευση σε εταιρεία που θα λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, ανταγωνιζόμενη ενδεχομένως ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες που θα μπορούν να συσταθούν.

Σύμφωνα με το γενικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ που παρουσιάζει η «Κ», προβλέπονται πολλές ανατροπές στη διοικητική οργάνωση του ΟΣΕ, αλλά και στις εργασιακές σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή