Ζωηρό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων

Ζωηρό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση επικρατεί στη διοίκηση της «Ολυμπιακά Ακίνητα» από την ανταπόκριση του ιδιωτικού τομέα στην πρώτη φάση -εκδήλωση ενδιαφέροντος- των διαγωνισμών για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου στο Μαρούσι, το Κανό Καγιάκ Σλάλομ στο Ελληνικό και το γήπεδο του Μπάντμιντον στο Γουδί. Πλέον αναμένεται η έκδοση των τευχών της B΄ φάσης των διαγωνισμών και η προεπιλογή των σχημάτων που θα συνεχίσουν σε αυτή, με κριτήρια την πληρότητα και βιωσιμότητα της πρότασης καθώς και τον κοινωνικό της χαρακτήρα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της «Ολυμπιακά Ακίνητα».

Για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC), που παραχωρείται μερικώς ή στο σύνολό του για διάστημα τουλάχιστον 15 ετών, εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι εξής 10 εταιρείες – κοινοπραξίες: Αθμονο Ακινήτων, Π. Κωτσόβολος, Αντέννα TV, J&P Αβαξ, Lamda Development, SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών, Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ-Ακτωρ ATE, Γ.Ν. Μουστάκας, Sierra-Χαραγκιώνης και ΓΕΚ Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών. Σημαντικό ενδιαφέρον καταγράφεται και για την εγκατάσταση του Κανό Καγιάκ Σλάλομ, με τη συμμετοχή των μεγάλων ονομάτων της εγχώριας βιομηχανίας της ψυχαγωγίας, αλλά και την έλλειψη τελικά του μεγάλου ονόματος από τον διεθνή χώρο -π.χ. Walt Disney- που οι φήμες την ήθελαν να συμμετέχει αν και το σχετικό ρεπορτάζ της «K» από τις αρχές Σεπτεμβρίου υποστήριζε το αντίθετο.

Για το Κανό καγιάκ Σλάλομ, που παραχωρείται για τουλάχιστον 12 έτη, οι εταιρείες-κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι: Village Roadshow Operations Hellas, Ιntradevelopment-Ιntrakat-Θρύλος A.E., Επιχειρήσεις Ηχου και Εικόνος A.E. (Αudiovisual)-Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα και κ. Δημ. Κοντογιάννης, Waterworld Holdings Ltd-Γεώργιος Μελλάς και ΓΕΚ-J&Ρ Αβαξ-Βιοτέρ-Αqua Land Κορφού Γουότερπαρκ.

Τέλος για την εγκατάσταση του Μπάντμιντον, που παραχωρείται για διάστημα 12-20 ετών, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πέντε σχήματα: Vive Μar-Βλ. Σταθοκωστόπουλος, Νέα Κτηματική, Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών, Μιχαήλ Αδάμ-Γεώργιο Γιώργα-Παναγιώτη Γιώργα-Δημ. Κοντογιάννη και Omikron Group. Σημειώνεται ότι από τις 7 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει η διανομή των τευχών για την παραχώρηση ακόμα δύο εγκαταστάσεων του κλειστού γυμναστηρίου του Γαλατσίου, αλλά και της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, εγκατάσταση για την οποία υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Επίσης, σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα σύντομα θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί για την παραλιακή ζώνη του Φαλήρου, με την εγκατάσταση του Beach Volley, των γραμμικών κτιρίων της παραλίας και αυτών της μαρίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή