Εντυπωσιακή αύξηση αφίξεων τον Σεπτέμβριο

Εντυπωσιακή αύξηση αφίξεων τον Σεπτέμβριο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει ο ελληνικός τουρισμός, φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο 1/9 – 22/9 καταγράφηκε εντυπωσιακή αύξηση αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σε ποσοστό 60% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004. Συνολικά για τη χρονιά το Ινστιτούτο προβλέπει αύξηση της τουριστικής κίνησης σε ποσοστό άνω του 8%. Οσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό, μετά την απροσδόκητη κάμψη του ρυθμού αύξησης των αεροπορικών αφίξεων από 9,9% τον Ιούλιο σε 7,9% τον Αύγουστο, εμφανίζει ισχυρότατη ανάκαμψη κατά τον τρέχοντα μήνα, τουλάχιστον στους δύο μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το ΙΤΕΠ η αύξηση που καταγράφεται φέτος, στον εσωτερικό τουρισμό έχει τελικώς μεγαλύτερο αντίκρισμα, καθώς η εκστρατεία «Μένουμε Ελλάδα» που υλοποίησε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είχε μεγάλη επιτυχία και κάλυψε σημαντικό κενό στην εσωτερική τουριστική δραστηριότητα. Επίσης, τονίζει ότι προκάλεσε ευρύτερη ευαισθητοποίηση και υπέθαλψε τουριστικό ενδιαφέρον με καθαρά εσωτερικό προσανατολισμό, και απέτρεψε σημαντικό τμήμα δυνητικών τουριστών να αναζητήσει αναψυχή στο εξωτερικό.

Το ΙΤΕΠ σημειώνει ότι υπάρχει ένα σαφές μήνυμα και αυτό είναι ότι η ισχυρή προβολή και διαφήμιση αποφέρει θετικά αποτελέσματα, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή