ΣΗΜΕΡΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γρηγορόσημο και ελεγκτική αυθαιρεσία

Η γραφειοκρατία, η αδιαφάνεια και η ελεγκτική αυθαιρεσία υπονομεύουν κάθε υγιή επενδυτική προσπάθεια στη χώρα μας και αφήνουν χώρο στο διαβόητο «γρηγορόσημο». Αυτό επισήμαναν από πολλές πλευρές οι ομιλητές ημερίδας με θέμα «Φορολογική και αναπτυξιακή μεταρρύθμιση» που οργάνωσε το ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Οι επιχειρήσεις «αναγκάζονται να αγοράσουν την ησυχία τους», ανάφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου. O γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στην ίδια ημερίδα προανήγγειλε την αλλαγή του τρόπου διενέργειας των ελέγχων με ένα νέο αντικειμενικό σύστημα.

Εθελουσία για 8.500 στη Μercedes

Πακέτα εθελουσίας εξόδου πρόσφερε χθες η DaimlerChrysler στο προσωπικό της μονάδας παραγωγής των μοντέλων Mercedes, με στόχο την περικοπή 8.500 θέσεων εργασίας στη Γερμανία εντός 12μήνου. Η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου ανακοίνωσε ότι η κίνηση θα της κοστίσει 950 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως θα αντισταθμισθούν από έκτακτα κέρδη και παραγωγικότητα. Η Mercedes Car Group απασχολούσε περί τα 105.000 άτομα στα τέλη του περασμένου έτους, εκ των οποίων τα 94.000 στη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή