Φυλάκιση έως 10 έτη για ξέπλυμα

Φυλάκιση έως 10 έτη για ξέπλυμα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριές ποινές που φθάνουν μέχρι 10 χρόνια φυλάκισης προβλέπει το νομοσχέδιο για το ξέπλυμα χρήματος, που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή. Οι ποινές δεν αφορούν μόνο στους παραβάτες, αλλά και σε όσους θα έπρεπε, αλλά δεν αντιλήφθησαν την παράνομη συναλλαγή.

Τα πρόσωπα που είναι υποχρεωμένα να αναφέρουν ύποπτες συναλλαγές δραστηριοποιούνται σε: πιστωτικά ιδρύματα, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, εταιρείες leasing, εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου. Επίσης, οι ορκωτοί λογιστές, ελεγκτές και εξωτερικοί λογιστές, φοροτεχνικοί σύμβουλοι,οι κτηματομεσίτες, τα καζίνο, οι εταιρείες διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών, οι οίκοι δημοπρασίας και οι εκπλειστηριαστές.

Οι εταιρείες θα πρέπει στο εξής «να γνωρίζουν τον πελάτη τους», είπε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξιος Πιλάβιος, κατά την έναρξη του συνεδρίου για το ξέπλυμα χρήματος, επισημαίνοντας ότι «τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα μέτρα που είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος είναι ουσιαστικό μέσο για την επιβίωσή τους και δεν θα πρέπει να το αντιμετωπίζουν ως άλλο ένα πάρεργο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή