Μειώνονται οι νέοι επιχειρηματίες

Μειώνονται οι νέοι επιχειρηματίες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώθηκε πέρυσι η σύσταση νέων επιχειρήσεων, όπως επίσης και τα αρχικά κεφάλαια που απαιτούνται για την έναρξη και λειτουργία τους.

Σύμφωνα με μελέτη της ICAP, η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από καχεξία, καθώς μειώνεται χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων. Επίσης, από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι οι περισσότερες αυτές έχουν έδρα την Αττική και δραστηριοποιούνται στον χώρο των υπηρεσιών.

Ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων το 2004 μειώθηκε κατά 8,7%, σε σχέση με το 2003, ενώ το ύψος των αρχικών κεφαλαίων που απαιτούνται για τη σύσταση και λειτουργία τους παρουσίασε σημαντική κάμψη κατά 26%. Εξαίρεση αποτελούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, όπου οι νέες εταιρείες μειώθηκαν, αλλά τα αρχικά κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 5,9%. Επίσης, η εικόνα των συνολικών αρχικών κεφαλαίων τα οποία κινητοποιούν οι επιχειρήσεις αυτές εμφανίζει τάσεις υποχώρησης τα τελευταία χρόνια,

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή